GDE SU GRANICE ‘VELIKE ALBANIJE’: Saznajte koje SRPSKE GRADOVE etnički čiste i bez Srba žele Albanci u svojoj državi! (MAPA)

vojnici

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

Mapa VELIKE ALBANIJE o kojoj maštaju albanski ekstremisti obuhvata delove Makedonije, Grčke, Srbije i Crne Gore, a u njoj su se našli i mnogi srpski gradovi, evo i koji

Kvava dešavanja u Makedoniji kada su teroristi ONA (Oslobodilačke narodne armije), koja je ogranak OVK, brutalno napali i ubijali policajce u Kumanovu, samo je još jedan od dokaza da Albanci, a posebno njihovi ekstremisti i dalje sanjaju san o VELIKOJ ALBANIJI.

Telegraf.rs vam donosi priču o granicama ove države i koji bi sve srpski gradovi bili u ovoj tvorevini! Velika Albanija je albanski san koji traje vekovima, a uvek se postavlja glavno pitanje, gde su, zapravo, granice, koju hoće da „crtaju“ teroristi?

Albanski ekstremisti svoju idealnu državu zamišljaju na bazi odluke koja je doneta još krajem maja i početkom juna 1878. godine, na velikoj skupštini u Prizrenu, gde se okupilo preko 300 delegata iz svih „albanskih krajeva“.

[adsenseyu1]

Na tom skupu doneta je odluka o uspostavljanju samostalne, etnički čiste albanske države koja bi obuhvatila sve “albanske zemlje”, a ona bi bila podeljena na četiri kneževine:

Velika Albanija. Foto: Wikipedia

Velika Albanija. Foto: Wikipedia

* Prva kneževina bi trebalo da čine južna Albanija i Epir (Janjina)

* Druga kneževina – oblasti ulaze severna i srednja Albanija (Skadar, Tirana i Elbasa)

[adsenseyu1]

* Treća kneževina –  delovi Makedonije (Skoplje, Debar, Gostivar, Prilep, Veles, Bitolj i Ohrid)

Printskrin: Youtube / Podignem Nepodignuto

Printskrin: Youtube / Podignem Nepodignuto

* Četvrta kneževina – Kosovo sa delovima južne Srbije i Makedonije (Peć, Đakovica, Prizren, Novi Pazar, Mitrovica, Sjenica, Priština, Gnjilane, Preševo i Kumanovo).

Međutim, novi kreatori mape VELIKE ALBANIJE su pored ovih teritorija u neli i još jednu, a to je prostor koji obuhvata i jug Srbije, sve do blizine Niša, zatim veći deo Makedonije do Velesa, i jugozapadni deo Grčke koji oni zovu “Čamurija”.

Jedino što kroz istoriju nije menjano, nikada je plan da Tirana bude glavni grad ove megalomanske države.

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

Zamišljenu “Veliku Albaniju” teroristi su uveliko propagirali minule decenije i na sajtu ANE, gde su objavljene i karte svoje imaginarne države.

Albanski političar Kočo Danaj u ime liste “Za Prirodnu Albaniju” traži da se albanska granica proteže od crnogorskog Ulcinja do grčkog Rta Stilos.

– “Pri­rod­na Al­ba­ni­ja” je pro­gre­siv­na evrop­ska ide­ja. Dok je uje­di­nje­nje Al­ba­na­ca ga­ran­ci­ja za sta­bil­nost Evro­pe, što svi de­li­mo, kao pri­sta­li­ce “Pri­rod­ne Al­ba­ni­je” od­bi­ja­mo da od­u­sta­ne­mo od na­ših za­mi­sli u ime pra­znih pa­ro­la ili po­re­đe­nja ko­ja su nam uvek nu­đe­na – iz­ja­vio je Da­naj.

Profesor Vladimir Pivovarov, bivši šef makedonske Vojne obaveštajne i kontraobaveštajne službe, upozorava da se projekat velike Albanije permanentno ispunjava dok međunarodna zajednica ćuti.

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

Foto: Facebook/Trimat Kumanovar

– Ovaj projekat će u sledećim etapama biti usmeren ka Srbiji, Crnoj Gori i Grčkoj, gde se već sad stvaraju preduslovi za njegovo ispunjenje. Poslednja izjava albanskog premijera Edija Rame pokazuje da on javno zagovara spajanje Kosova sa Albanijom i zabrinjavajuće je to što je reakcija međunarodne zajednice potpuno izostala – kaže Pivovarov.

* EVO KAKO BI IZGLEDALA VELIKA ALBANIJA:

U njen sastav bi ušle:

– Albanija (sadašnja i cela)

– Kosovo i Metohija (celokupna teritorija)

– Makedonija (Pola države sa sve Skopljem)

– Delovi južne Srbije ( Preševo, Medveđa i Bujanovac, ali i sa Sandžakom)

– Crna Gora (deo uz Albaniju, sa Podgoricom)

– Grčka ( deo uz Albaniju i Makedoniju, sa gradom Janjina)

* KAKO ALBANCI ZOVU SRPSKE GRADOVE:

– Beograd / Beogradi

– Niš / Nishi

– Leskovac / Leskovc

– Kuršumlija / Kurshum

– Prokuplje / Prokuple

– Gnjilane / Giljan

(Telegraf)

11 Comments on "GDE SU GRANICE ‘VELIKE ALBANIJE’: Saznajte koje SRPSKE GRADOVE etnički čiste i bez Srba žele Albanci u svojoj državi! (MAPA)"

 1. MILAN SAKOTIC | 11. May 2015. at 23:53 |

  JOS CEMO VIDETI.

 2. MILAN SAKOTIC | 11. May 2015. at 23:56 |

  MI NECEMO VELIKU SRBIJU ALI TESKO ONOM KO UDJE I MILIMETAR NA SRPSKU TERITORIJU,E ONDA CETE SIPTARI VIDETI STA JE RAT I KOME CE DA BUDE BRAT.SADA VAS AMERIKANCI CISTE PA VAS ZATO I GURAJU U RAT JER IM VISE NETREBATE NI ZA KU….

 3. MILAN SAKOTIC | 11. May 2015. at 23:58 |

  PA NIJEDNA NORMALNA DRZAVA U EVROPI NE ZELI SIPTARE USKORO CE VAS I NEMCI PROTERATI U VASU LEPU ALBANIJU POSTO NA KOSOVO NECETE MOCI.

 4. Promatrač | 12. May 2015. at 02:30 |

  Pashazot; dobit će te lekar ! Jedino , na koga niste računali je Putin ?!?

 5. krkljanec | 12. May 2015. at 08:55 |

  Mesto da se svadjamo izmedju nas i Makedonci i Srbi i Crnogorci najbolje je da sostavimo zajednicke vojne sile i ZAJEDNO za vek i vekov da resimo “albansko pitanje”!!!!!

  • niposto zajedno….svako za sebe,postenoimali su priliku da pruze bratsku ruku,…pruzili su svi znamo kome,e pa nek uzmu metle pa neka ciste

 6. mile zvezdas | 12. May 2015. at 13:31 |

  ko sa djavolom sotonom tikve sadi zna se i sta ubere na kraju

 7. mile zvezdas | 12. May 2015. at 16:39 |

  samo jos malo spremio vam je putin sve to da vam da samo malo jos i dobicete

 8. treba gi istrebimo ko 99,te,da vise ne kroce u srbiju i kosovo,kao sto smo i to uradili 99,

 9. MNOGO HTELI, MNOGO ZAPOCELI…. STO BI NJEGOS REKAO !! DA NIJE ZA MISA MALO MNOGO VELIKA TELECA GLAVA !!! SVE SAME PUSTE ZELJE !!! BOLJE BI BILO DA SE SMIRE I ZIVE I UZIVAJU KO STO NEKADA UZIVAHU !! NISTA IM FALILO NIJE !!KO GOD DA IH NAGOVARA NA OVAKVE GLUPOSTI, NE MISLI IM DOBRO-SALJE IH U POGROM !! TO IM NE DONOSI NISTA DOBRO !!

 10. Ej crtači | 18. May 2015. at 04:28 |

  Jos neki su crtali da vas podsetim pa su otisli u majcinu i losu istoriju…utakmica nije gotova ceka se drugo poluvreme a produzetaka nema…jos ako nemate na olovkama gumice e onda ste stvarno otisli u aut….

Comments are closed.