EVO ZBOG KOGA JE MANIJAK ZAPOČEO KRVAVI PIR U ŽITIŠTU: Dijana je krila novog dečka od Siniše (INFO)

joja

Foto: Facebook

Stevan je bio u rodnom Žitištu na odmoru, za nekoliko dana planirao je povratak u Švedsku… Izašli su i sedeli zajedno za šankom u bašti Makijata, ja sam ih služio, bili su raspoloženi i nasmejani – priča jedan od konobara

Siniša Zlatić iz Žitišta, inače izbeglica iz okoline Vajske u Slavonije, ubio je noćas mučki svoju bivšu suprugu, devet godina mlađu Dijanu Savanović Zlatić, ali i još četvoro ljudi.

U Sinišinom krvavom piru stradali su i dvadesetogodišnja Jovana Popović, studentkinja prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, inače iz Banatskog Karađorđeva, zatimčetrdesetogodišnjeg Stevana Jojića Joju iz Žitišta, na privremenom radu u Švedskoj, potom njegovog najboljeg drugara, komšiju i vršnjaka Vladimira Mijatovića, kao i četiri godine mlađeg Vladimira Kosovića iz susednog Ravnog Topolovca.

Kako brojni meštani Žitišta potvrđuju, Siniša Zlatić, inače zaposlen u porodičnoj firmi “Auto centar Zlatić” koja se nalazi na samom ulazu u Žitište iz pravca Zrenjanina, gde je radio zajedno sa bratom, desetak godina je bio u braku sa Dijanom, a trenutno su bili u fazi razvoda i nešto manje od godinu dana nisu živeli zajedno, piše Informer.

[adsenseyu1]

Dijana je silno želela dete u tom braku, a koliko je bila spremna da se žrtvuje samo da bi istrajala u svojoj želji, govori i činjenica da je zatrudnela na svoju odgovornost i rizik i rodila sina Nemanju, koji sada ima deset godina.

Zbog zdravstvenih problema i rizične trudnoće, dobila je šećernu bolest i sebi četiri puta dnevno ubrizgavala insulin.

policajac

Foto: telegraf

Kako ističu prijatelji i oni koji su je dobro poznavali, rešila je da napusti Sinišu i razvede se, zbog njegove ljubomore i čestih maltretiranja, a grube postupke svog supruga u više navrata prijavljivala je policiji.

Bila je najpre u prijateljskoj, a kasnije i tajnoj ljubavnoj vezi sa takođe ubijenim Stevanom Jojićem Jojom, koji je živeo u Švedskoj, gde mu brat Bojan drži firmu koja se bavi uređenjem enterijera.

[adsenseyu1]

Oni su vezu započeli kada je Dijana otišla od Siniše i vratila se da živi kod svojih roditelja, zajednom sa sinčićem. Najpre su se viđali tajno, a u poslednje vreme su počeli zajedno da izlaze, na kafu, kao što je bilo i kobne noći. Stevan je bio u rodnom Žitištu na odmoru, za nekoliko dana planirao je povratak u Švedsku… Izašli su i sedeli zajedno za šankom u bašti Makijata, ja sam ih služio, bili su raspoloženi i nasmejani – priča jedan od konobara i rođak ubijene Dijane Milovan Savanović.

Foto: Telegraf, Facebook

Ubica se kobne noći muvao po selu, a neposredno pre zločinačkog pira jeo je pljeskavicu na jednom od brojnih štandova u centru Žitišta, što je tradicija kada se održava “Pile fest”.

Nekom od svojih drugara, kada su mu spomenuli da mu bivša supruga sedi u „Makijatu” dobacio je:“Znam, video sam, sve ću da ih pobijem….”

Neki od prisutnih u bašti kafića “Makijato” ističu da su između rafala čuli krike Siniše Zlatića „Kurvo….” a kada je ispalio rafal od skoro pedeset metaka, nastao je opšti haos.

Predsednik opštine Mitar Vučurević, nije skrivao očaj i bol.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

– Žitište ovakav zločin ne pampti u svojoj istoriji. Od sutra je u mestu trodnevna žaloist, festival smo naravno prekinuli, a trebala je da bude zabavna i kao uvek vesela i puna smeha, fešta…. – kratko je prokomentarisao Vučurević.

Pored petoro mrtvih, prema nezvaničnim informacijama, čak 25 osoba je zadobilo uglavnom teške telesne povrede, a nekoliko njih je u kritičnom stanju i potpuno je neizvesno hoće li preživeti.

Među povređenima je i Radovan Dangubić, zatim devojka iz obližnjeg sela Torak, kojoj je metak prošao kroz lice, preziva se Raša i u kritičnom je stanju, baš kao i studentkinja iz Novog Sada, koja je bila gošća u Žitištu, kod svoje drugaroica sa fakulteta Milane Bečejac, koja je zadobila tešku povredu kolena.

Aleksandar Đukić iz Ravnog Topolovca, mladić koji ima jedva dvadeset godina, zadobio je tešku povredu butne kosti, a dvadesetsedmogodišnji Saša Stanarević iz Žitišta, povređen je u kičmu i hitno prebačen u beogradski Klinički centar.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)