EVO KO JE MILOŠ – SRPSKI HEROJ: Spasio je staricu sigurne smrti, nije mario za svoj život iako je otac troje mališana! (FOTO)

vatrogasac

Foto: Telegraf

U trenutku kada sam video da kulja dim iz kuće i dve starice ispred kuće kako zapomažu, jedino mi je bilo važno da spasim staricu koja je bila unutra – kaže hrabri vatrogasac

Vatrogasac Miloš Voinović (35) koji je spasio sigurne smrti staricu koja se umalo ugušila jer je u frižideru ostavila upaljenu sveću, kaže da nijednog trenutka nije oklevao da uđe u kuću zahvaćenu požarom.

– U trenutku kada sam video da kulja dim iz kuće i dve starice ispred kuće kako zapomažu, jedino mi je bilo važno da spasim ženu koja je bila unutra. Ja sam vatrogasac i moja je dužnost da brinem o ljudima i nađem im se u nevolji, bez obzira što tog trenutka nisam bio na dužnosti – kaže sigurno, ali i skromno Miloš Voinović (35) vatrogasac iz Prokuplja koji je u četvrtak popodne spasio Ljubicu Ališanović (87) iz prokupačkog sela Petrovac sigurne smrti.

[adsenseyu1]

Ovaj otac troje dece ni jednog trenutka nije razmišljao da li da uđe u kuću, već je, kada je čuo vapaj starica, odmah je reagovao.

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Eksplodirala plinska boca, TRUDNICU spasao komšija Dragan! (INFO)

– U tom selu je moja porodična kuća i u tom trenutku sam radio nešto u dvorištu. Čuo sam jecaje i video kako dim kulja iz kuće koja je nedaleko od moje. Odmah sam otrčao, a starice koje su bile u dvorištu rekle su mi da je unutra starija žena. Ništa se nije videlo od dima, pa sam kačket koji sam imao na glavi stavio na usta i ušao unutra. Staricu sam pronašao pipajući, jer je dim bio strahovito gust – kaže ovaj habri vatogasac.

On dodaje da je staricu zatekao nasred sobe sa nožem u ruci i da je bila dezorjentisana. Izneo je iz kuće i pozvao vatrogasce i Hitu pomoć, a onda i isključio osigurače u kući.

– Nisam znao gde je započeo plamen, ali sam po navici odmah reagovao i sve osigurače isključio, čim sam staricu izneo iz kuće. Uvek bih isto uradio, jer sam u ovoj službi zato što želim da pomažem ljudima i da budem koristan- kaže Voinović.

Starica je nakon ukazane pomoći završila u prokupačkoj bolnici sa znacima trovanja ugljen- monoksidom. Do požara je došlo kada je pokušala da očisti frižider. Pošto nije videla unutrašnjost, upalila je sveću i stavila je u frižider, onda se okrenula i potpuno zaboravila na nju.

Sveća je upalila plastiku, a vatra se proširila i na deo kuhinjskog nameštaja. Da nije bilo Voinovićeve brze reakcije, ko zna kako bi se završilo!

[adsenseyu1]

(B. R. /Telegraf.rs)