DRAMA U KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Bebe stare dva i tri dana, sa majkama, primljene u bolnicu zbog korone

batine

Foto: Printscreen/youtube

U Dečjoj bolnici KBC “Dragiša Mišović” formirano je novo, odvojeno odeljenje neonatologije gde će se lečiti bebe obolele od Kovida-19. Bebe iz Novog Pazara i Smedereva su stabilnog zdravstvenog stanja.

Najmlađi oboleli od Kovida-19 u Srbiji su bebe koje su prebačene iz Novog Pazara u Dečju bolnicu KBC “Dragiša Mišović”. U trenutku kada su primljene imale su jedan, dva i tri dana, a u bolnici su sa majkama.

– Bebama je rađen brzi test u Novom Pazaru i on je bio pozitivan. Po prijemu kod nas urađen je PCR test, čekamo rezultate. Urađena je laboratorija, pratimo stanje i naši najmlađi pacijenti su dobro – kaže doktorka Olivera Ostojić, rukovodilac Dečje bolnice KBC Dragiša Mišović.

Beba iz Smedereva koja je prevežena pre nekoliko dana sa majkom, stara 20 dana je stabilno. Kako kaže doktorka Ostojić, beba ima upalu pluća i dalje prima kiseonik, ali znatno manje doze i njeno stanje za sada se popravlja. Preko 20 mališana i pet beba nalazi se na lečenju u ovoj Dečjoj bolnici.

OVAKO ĆE SE NOVE MERE ODRAZITI NA VRTIĆE, KAFIĆE I GSP: Sve će raditi normalno, ali treba poštovati distancu (INFO)

Ipak, sva deca imaju ozbiljniju kliničku sliku nego što su imali mališani koji su bili hospotalizovani u prošlom talasu razboljevanja Kovidom-19. Svi su na terapiji i stabilnog su zdravstvenog stanja.

– Deo najmlađih koje sada lečimo imaju i druge bolesti, dva ozbiljna hematoonkološka pacijenta, kardiološka i neurološka. Bebe imaju svoju kliničku sliku i na rentgenu upalu pluća. Trudimo se da svi budu dobro – rekla je doktorka Ostojić

Kako dodaje sada su teži pacijenti nego prošli put.

MERE KOJE ĆE VAŽITI ZA VREME POLICIJSKOG ČASA: Na snagu stupa u petak u 18 sati

– Sa ozbiljnijom kliničkom slikom u odnosu na prošli talas razboljevanja – kaže doktorka.

U ovoj Dečjoj bolnici svi su na radnom mestu. Niko nije na odmoru niti je išao od marta kada je proglašena epidemija u Srbiji.

 

(Dnevne.rs/Blic.rs)