DRAMA U INĐIJI: PUCAO NA KUMOVE ZBOG DEVOJKE Da nisam zgrabio cev puške, ubio bi mi sina (INFO)

Dragan Krivosija
Slavko je nanišanio moje dete, nameravao je da ispali metak u njega, ali uspeo sam da ga savladam u poslednji čas, priča Dragan Krivosija (42), kojeg je kum Slavko Nešić (21) ranio u ruku

INÐIJA – Slavko Nešić (21) iz Inđije, koji je u nedelju hicima iz puške ranio kuma Dragana Krivosiju (42) i O. L. (27), nedavno je izašao iz zatvora i višestruki je povratnik.

On je posle pucnjave uhapšen i zadržan u pritvoru zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

Kako saznajemo, Nešić je kao 18-godišnjak bio osumnjičen i za devet teških krađa u kioscima i prodavnicama u Inđiji. On je u junu 2012. godine uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo četiri požara – u lokalu u tržnom centru „Sloboda“, šah-klubu, podrumu stambene zgrade i baraci na jednom gradilištu u Inđiji.

[adsenseyu5]

Pretnje na Fejsbuku

Incidentu koji je digao na noge Inđiju prethodile su prepirke i pretnje na Fejsbuk profilu između Nešića i U. K. (16), Draganovog najmlađeg sina.
– Slavko, koji je rođak mojih kumova, najpre je pretio mom sinu da bi ga isprovocirao da ode kod njega. A potom ga je čekao sa puškom na stepeništu na ulazu. Sreća da sam stigao na vreme inače bi mi ubio dete – priča tihim glasom Dragan, koji je zadobio povredu desne šake i trenutno se nalazi na ortopediji u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, sve se desilo za kratko vreme, a sina je zatekao na ulazu u zgradu u kojoj Nešić živi sa majkom i očuhom.
– Preko puta njega, sa uperenom puškom, na stepeništu stajao je Nešić. Bez razmišljanja sam zgrabio cev da ne opali u moje dete i puška je opalila. Osetio sam kako mi krv lije niz ruku i otrčao sa sinom da tražimo pomoć. Ne znam koliko je puta Nešić pucao, za ranjenu kuvaricu O. L., koja radi u obližnjem lokalu i koja je slučajno pogođena, saznao sam u bolnici – naveo je Dragan.

Njegova majka Ljubica, koju smo zatekli u porodičnoj kući, objašnjava da se tragedija umalo dogodila na Draganov rođendan.
– Slavili smo rođendan, U. K. je otišao kod Nešića jer mu je ovaj slao poruke o devojčici s kojom se zabavlja. Na Fejsbuk profilu pisao mu je da je ta devojčica kod njega i nešto mu pretio. Iznerviran maltretiranjem, moj unuk je krenuo kod njega. Srećom, to je znao njegov godinu dana stariji brat i rekao ocu. Dragan je odmah krenuo za njim i sreća da je tako inače ne smem ni da pomislim šta bi bilo – kaže Ljubica.

Kriv sam što je ranjen

Ona ističe da je incident teško potresao U. K.
– Celu noć nije mogao da spava. Krivi sebe zbog onog što se dogodilo. Rekao mi je: „Ja sam kriv što je tata u bolnici.“ Ne znam kako će on to preživeti, još je mali i dosta emotivan. Ni slutio nije da je Nešić zaista bio spreman da ubije nekoga – kaže Ljubica.

I komšinica na meti
NEŠIĆ ME JE POGODIO U NOGU!

Slavko Nešić je pre četiri godine sa prozora pucao u nogu komšinici Gordani Pospišil.
– Ranjena sam dok sam sređivala travu u župnom uredu u katoličkoj crkvi. Čula sam pucanj i osetila da me peče list na desnoj nozi iz kog je lila krv. Bila sam u čudu, a Slavko se smejao sa prozora i pitao me je: „Jesam te potrefio u glavu ili u nogu?“ – tvrdi potresena Gordana.

[adsenseyu1]

(Jelena Rafailović,Zorica Nikolić /Kurir)