DRAMA: Mirko Alvirović teško bolestan, čuveno TV lice bije najveću ŽIVOTNU BITKU! (INFO)

sat

Foto: fonet

Autor emisije „SAT“ letos operisan u Nemačkoj, nakon čega je lečenje nastavio na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu

Mirko Alvirović (70) prolazi kroz životnu dramu. Čuveni voditelj Radio-televizije Srbije suočen je sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, zbog čega se već šest meseci leči na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.Voditelj emisije „SAT“ letos je operisan u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima.

Alvirović redovno prima terapiju, ali je, kako saznajemo, njegovo zdravstveno stanje i dalje kritično. Iako je suočen sa ozbiljnom bolešću, on ne gubi nadu da će dobiti najtežu životnu bitku. P

Porodica i najbliži prijatelji su uz njega u ovim trenucima, što mu daje dodatnu snagu da izdrži.

PROZIVALI JE ZBOG KUPAĆEG KOSTIMA: Mirka Federer svima “zapušila usta” i oduševila svojim izgledom (FOTO)

Iako prolazi kroz najtežu fazu u svom životu, Mirko Alvirović čini sve da završava svoje poslovne obaveze. On je u subotu, saznajemo, bio u redakciji emisije „SAT“ i razgovarao sa zaposlenima.

Kada su ga kolege videle, zabrinule su se jer je loše izgledao. Međutim, on se nije žalio, pa je odradio sve ono zbog čega je i došao na posao.

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radi kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima.

Omiljen je među gledaocima, a njegovu emisiju osim vozača vole i turisti, koji zahvaljujući njoj dobijaju brojne informacije. Visok rejting beleži i u inostranstvu.

Pored nekoliko časopisa i emisije „SAT“, koja se emituje na Prvom programu RTS, stvorio je i NAVAK – Nacionalnu vozačku akademiju, prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji.

PRAVU DAMU izdvajaju ove 10 stvari iz mase NEKULTURNIH žena

Alvirović poseduje vozačku dozvolu za sve kategorije osim za A, kao i licencu za instruktora vožnje. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku.

Sertifikovani je predavač i ispitivač u oblasti unapređenja znanja iz bezbednosti saobraćaja. Mirko je oženjen i ima dva sina – Mladena i Momira.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s voditeljem, kao i s članovima njegove porodice, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

Želja

SAMO ZDRAVLJE DA NAS POSLUŽI!

Alvirović je često isticao da svoj posao radi iz ljubavi i da mu je jedina želja da ga zdravlje posluži:

– Da biste bili uspešni u nečemu, morate to da volite. Ja ovaj posao radim iz velike ljubavi.

Takođe, razumemo običnog čoveka, vozača, pokušavamo da mu se približimo i njegovim jezikom mu objasnimo najkomplikovaniju stvar i prenesemo znanje.

Ne izigravamo velike poznavaoce automobila, tehnike i saobraćaja, ne pametujemo. Važno je samo da vas zdravlje u svakoj situaciji posluži, sve ostalo ćemo lako.

(Dnevne.rs /Izvor:  Ljiljana Stanišić, Kurir)