Dr Stevanović izdao VAŽNO UPOZORENJE

lekar

Tanjug/​Sava Radovanović

U toku jučerašnjeg dana u Infektivnoj klinici u Beogradu obavljeno je 167 prvih pregleda, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Goran Stevanović, koji je dodao da je to za 30 odsto manje nego u vreme najintenzivnijeg porasta obolelih, ali da predstavlja i dalje značajan broj za Beograd.

Stevanović je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica i ministrom zdravlja, naveo i da je 60 pacijenata zahtevalo hospitalizaciju što, precizirao je, takođe znači nešto malo manji procenat, odnosno spušteno je ispod jedne trećine.

– Ali, to je još uvek značajan broj za grad Beograd. Infektivna klinika je samo jedno od četiri prijemno – trijažnih mesta u Beogradu, koji su takođe radili punom parom tokom vikenda i zajedno sa našim je negde oko 250 pacijenata koji su imali prvi pregled što je opet manje u odnosu na najintenzivniji period porasta, ali mnogo za Beograd – naveo je Stevanović.

Kaže i da su bolnice još uvek pune, ali i da ima sasvim dovoljno mesta za prijeme.

Kardiolog profesor dr Višeslav Hadži-Tanović: Samo jedna stvar od DVA MINUTA može da bude ključna u borbi sa koronom! (INFO)

– Ali, nažalost i dalje imamo priliv pacijenata koji imaju jako teške kliničke slike, uključujući one koji su mlađeg uzrasnog doba i apelujem još jedanput treba se javljati na zakazane kontrolne preglede, čak i između njih ukoliko je potrebno jer pogoršanja u ovoj bolesti mogu nastupiti jako brzo, čak i kod mladih, a ne samo starijih sa pridruženim hroničnim bolestima – ukazao je dr Stevanović.

 

(Dnevne.rs/Novosti)