DOZLOGRDILU MU, PA POSEKAO MALINJAK: “Da jede neko moj znoj, jok!” (VIDEO)

kosa

Foto: Printscreen/fejsbuk

Društvenim mrežama kruži snimak na kome, kako se vidi, čovek seče svoj malinjak.

Kako se mopže videti u komentzarima ispod videa, ali i po onome što se čuje na samom snimku, očajni Raško odlučio se na ovaj potez iz protesta zbog niske cene malina.

– Nemoj Raško! A šta ako skoče cene?, ubeđuju ga prijatelji

KO SU MALINARI NA BARIKADAMA U PRIJEPOLJU: Bivša radnička klasa koju je ponela ODLIČNA ZARADA, sve dok nisu upoznali i DRUGU STRANU MEDALJE

– Nema ništa! Da jede neko moj znoj, jok!, očajan je Raško.

U komentarima ispod snimka se mnogi pitaju što nije posekao i ostale sadnice, ali je neko napisao da to nisu Raškove.

Podsetimo, predsednik Udruženja “Limska dolina” Sanel Dizdarević rekao je nedavno da dnevno formiranje otkupnih cena koje se najavljuje, dovodi malinare u ozbiljan problem.

“Ni u jednom trenutku ne znamo koliko je isplativ posao kojim se bavimo. Proizvodjači se zadužuju kupujući repromaterijal i djubriva u poljoprivrednim apotekama. Kada stigne naplata, vrlo je realna situacija da će umesto 300 ili 400 kiligrama morati da predaju tonu voća”, kazao je on.

UPOZORENJE NASAMARENIH VOZAČA: Lažni presretač na putevima Srbije,ima neku značku, policijske blinkere i sirenu!

Dizdarević je dodao da minimalna cena maline po kilogramu ne bi smela da bude niža od 1,5 evra, odnosno da bi to bio realan iznos kojim bi proizvodjači mogli da pokriju osnovne troškove proizvodnje.

Predstavnik Asocijacije malinara i kupinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da malinari već duže vreme traže da se “razbije kartel hladnjačara”, dok je predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruženja malinara “Vilamet spas” Dragiša Terzić zatražio da država obezbedi “fer tržišnu utakmicu”.

PRIPREMIMO SE, BEOGRADU OPET PRETI BLOKADA: Za petak najavljen protest širom prestonice zbog POSKUPLJENJA GORIVA (INFO)

Odluka Asocijacije je da malinari ne beru rod ukoliko se ne postigne dogovor s izvoznicima, rekao je Radović za Novi dan.

(Dnevne.rs/izvor:Kurir.rs)