DOMOGLA SE SRBIJE: Vase Radović stigla iz Perua, gde je nedužna robijala 7 godina

Peru

Foto: Printscreen Facebook

POŽAREVAC – Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletela je noćas na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, u kojem je nedužna provela sedam godina u zatvoru.

Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

-Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli – rekla nam je vidno uzbuđena Vase po sletanju na beogradski aerodrom.

Podsetimo, ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila „treća sreća“.

zatvor

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Vase je na aerodromu dočekala njena verna prijateljica Vesna Đukić-Delić i poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za kupovinu avionske karte. Doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Večernje novosti)