DOKTORI U URGENTNOM CENTRU NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO: Devojka (19) došla sa stravičnim bolovima u stomaku, a kada su lekari otkrili šta joj je, OSTALI SU U ŠOKU

bolnica

Foto: Dnevne.rs

Mlada Beograđanka (19) došla je u beogradski Urgentni centar zbog jakih bolova u stomaku, a nekoliko sati kasnije postala je majka.

Doktore UC prošli petak iznenadio je nesvakidašnji događaj – kada je 19-godišnja devojčica zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog nepodnošljivih bolova u stomaku, niko od prisutnih nije pomislio da će se u narednim satima prostorije Hitne službe pretvoriti u porodilište.

“Devojka je u pratnji porodice došla u petak popodne u Urgentni centar. Žalila se na jake bolove u stomaku. Mešutim, kada su doktori počeli da je pregledaju, shvatili su da se mlada devojčica porađa”, kaže izvor upućen u slučaj.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Poslednji pozdrav psa koji se OPRAŠTA od svog UMIRUĆEG VLASNIKA (FOTO)

Kako je porođaj već počeo, nije bilo vremena da je prevezu u najbližu ginekološku kliniku, doktori UC odmah su počeli sa pripremama. Osim devojčice koja je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju, to izgleda nije znala ni njena porodica koja je u šoku posmatrala događaj.

“Ljudi nisu znali šta ih je snašlo, nisu mogli da poveruju da se ovaj gotovo filmski scenario dešava upravo njima”, kaže izvor.

Nakon porođaja, majka i beba su odmah prebačene na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCS. Kako objašnjava izvor upućen u slučaj, mlada mama je u dobrom stanju otpuštena iz GAK “Višegradska”, dok se beba i dalje nalazi pod budnim okom lekara te klinike.

STRAVIČAN PRIZOR KOD PETROVCA NA MLAVI: Mališu (45) je berač kukuruza bukvalno samleo (INFO)

Ovo nije prvi slučaj da porodilja neposredno pred porođaj sazna da je trudna. U decembru prošle godine jedna Čačanka došla je na Urgentno odeljenje Opšte bolnice zbog jakih bolova i to u pratnji supruga.

“Kada sam počela da je pregledam, videla sam da je žena počela da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega sa urgentnog odeljenja obavila porođaj”, ispričala je tada doktorka koja je primila pacijentkinju.

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)