DOKTORI TVRDE DA NJIJE BILO PROPUSTA: Biljana (31) nakon porođaja preminula od posledica komplikacija nastalih nakon carskog reza

bolnica

Foto: privatna arhiva

U GAK Višegradska u Beogradu 3. marta preminula je Biljana Slović (31), iz sela Gračanica kod Pribojske Banje od posledica komplikacija nastalih nakon carskog reza koji su obavili lekari u Opštoj bolnici u Priboju. Otac preminule porodilje, Milanko Grozdanić smatra da su lekari odgovorni za njenu smrt posle koje je njena beba sa samo dva meseca ostala bez majke.

Biljana se porodila 1. januara 2018. godine i na svet donela sina Marka.

– Bilo je potrebno da se uradi carski rez jer je beba bila okrenuta karlično. Nakon četiri ili pet dana u bolnici u Priboju su joj ponovo otvorili ranu, od koje su je lečili jer je dobila sepsu. Sa tako otvorenom ranom primljena je u bolnicu u Beogradu – započeo je priču za Telegraf.rs, Milanko Grozdanić, otac preminule Biljane Slović.

Otac preminule porodilje sumnja na najgore.

– Meni deluje na osnovu svega što se izdešavalo kao da je neko namerno hteo da ubije Biljanu, jer se pitam iz kog razloga je ona držana u bolnici u Priboju i zašto nije odmah poslata u Beograd? U ovoj bolnici moja ćerka je ležala do 25. januara, i nakon toga je poslata u bolnicu u Užicu. Tu su mi rekli da oni ne smeju da počnu da je leče jer je zapuštena. Tu su joj dali dve boce krvi – izjavio je Milanko.

Biljana je nakon nekoliko dana transportovana za Beograd.

Biljana Slović iz Pribojske Banje Foto: Privatna arhiva

– 30. januara Biljana je primljena u GAK Višegradska sa sepsom, trombom i bakterijom u plućima. U toj bolnici su mi rekli da je propust napravljen u Priboju u šta ja i verujem i zato sam o svemu obavestio i tužioca i pokrenuo sam prijavu. Mislim da lekari u Užicu i Beogradu ništa nisu krivi. Lekari u Višegradskoj su mi rekli da bi Biljani najverovatnije spasili život samo da je došla ranije – jedva od knedle u grlu kaže Grozdanić čiji glas podrhtava dok se bori da ne zaplače.

OPERACIJA U BEOGRADU

– Moju ćerku su operisali veoma brzo, 2. februara i uspeli su da joj očiste stomak od sepse i sve su joj organe izvadili, matericu, jajnike i tako dalje. Međutim ih je bakterija koja je otišla na pluća zabrinjavala. Biljana je 14. februara upala u komu u kojoj je bila sve dok nije umrla 3. marta. Najstrašnije od svega mi je što su mi u bolnici u Priboju svaki dan govorili da će joj biti bolje i da će izaći uskoro – završio je priču za Telegraf.rs Milanko Grozdanić koji je dobio unuka ali izgubio prvu ćerku.

– Sve ću javno da kažem, ali ništa što nije bilo – dodao je vidno skrhkan otac.

BOLNICA U PRIBOJU

– Danas je bio predsednik komisije, dva ginekologa, zdravstveni inspektor i pravnik iz Užica koji tek treba da pregledaju papire i da ispitaju i lekare u Užicu. Sutra mi treba da imamo internu komisiju. Nekoliko komisija treba da ispita slučaj.

Bojan Radovanović je održavao poslednje domaćinstvo u selu. Sada sve rasprodaje jer zbog neplaćene kazne mora U ZATVOR (VIDEO) (FOTO)

-Mi smo već razgovarali sa ginekolozima u našoj bolnici i pregledali smo svu dokumentaciju i nismo našli da je bilo propusta – započeo je razgovor za Telegraf.rs Dragan Pjevčević direktor organizacione jedinice Priboj.

– Komplikovano je što je pacijentkinju lečilo više ustanova. Ona je imala tempreraturu, ali njeno zdravstveno stanje nije ukazivalo da će se dogoditi ono što jeste. Ja kao direktor ne mogu da donosim zaključak bez papira, ipak sam ja internista – dodao je Dragan.

UBICA IZ RUZVELTOVE PODLEGAO POVREDAMA: Preminuo programer koji je ubio kolegu i ranio dvoje

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs, Ivana Vlajković/[email protected])