Đoković je do ove pesme ćutao, a onda je u Pioniru zagrmeo VIDOVDAN! (VIDEO)

utakmica

Foto: Telegraf.rs

Možete li da pretpostavite koliko ga je pogodila u srce ova pesma?

Crvena zvezda je protiv Cedevite imala podršku Novaka Đokovića u Pioniru, a najbolji teniser sveta je bio prva zvezda večeri. Đoković je u društvu mlađeg brata Đorđa zauzeo počasna mesta pored terena i zdušno je bodrio crveno-bele tokom meča.

Skakao je posle trojki, zakucavanja, pevao, aplaudirao… Ipak, u prvom delu meča je bio miran i nije pevao. Razlog tome sigurno leži i u tome što su tada sa tribina dominirale anti-hrvatske pesme.

Sve se promenilo tokom jedne pauze, kada je sa razglasa u Pioniru puštena pesma Vidovdan, uz koju su Zvezdine čirlidersice imale koreografiju. Ta pesma je pogodila Novaka u srce. Zapevao je i aplaudirao u taktovima melodije.

[adsenseyu1]

Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo – pevao je Novak što možete videti u priloženom snimku.

Nema sumnje da ga je pesma dirnula jer Novak vuče korene sa Kosova i Metohije. Često je i učestvovao u humanitarnim akcijama za pomoć ugroženom narodu, a poznato je i da je pomogao manastiru Gračanica da otkupi imanje, koje su svojevremeno Albanci hteli da preuzmu.

Najbolji teniser sveta ne zaboravlja.

[adsenseyu1]

 

(D. U. /Telegraf.rs)