DOBRE VESTI ZA NAJSTARIJE GRAĐANE: Stiže još jedna novčana pomoć za one sa malim prihodima

novac

Foto montaža: Dnevne.rs/Pixabay

Građani Beograda stariji od 65 godina koji su korisnici novčane socijalne pomoći i nemaju druga primanja, osim jedne jednokratne pomoći u toku sledeće godine, dobiće još jednu pomoć od 5.000 dinara.

To je odlučeno danas na sednici gradskog parlamenta, usvajanjem izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite kojima je predviđena pomoć za još dve kategorije građana kojima je najviše potrebna podrška.

– Kada govorimo o korisnicima novčane socijalne pomoći, najugroženijim sugrađanima, članovi domaćinstva koji su korisnici ove pomoći, a nisu radno sposobni, dobiće stalnu novčanu pomoć svakog meseca u iznosu od 10 odsto od punog iznosa novčane socijalne pomoći – rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

PROČITAJTE JOŠ: VIKENDOM SVE “POD KLJUČEM” Detaljan spisak SVIH MERA koje su na snazi u Srbiji

– Zakonom i odlukom je bilo uređeno da samo pojedinci koji imaju prijavljeno prebivalište i lične podatke mogu koristiti prava i usluge socijalne zaštite. S obzirom na to da smo svesni da je u toku vanredna situacija i da je ovo vreme izazova, ne samo za našu zemlju već i za ceo svet, važno je da pružimo urgentnu meru podrške sugrađanima koji su najranjiviji, kako ne bi ostali gladni na ulici – rekla je Stanisavljevićeva.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)