ĐOKOVIĆ: Koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Osećam da su Hrvati moji

tenis

Foto: AP

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković u intervjuu za hrvatski portal gol.hr i Novu TV naglasio je da na sve ljude u regionu gleda skoro isto. Svestan je da ne moraju da svi imaju isti stav prema komšijama kao on, ali i podvukao da pokušava da svojim imenom i uticajem može doprineti pozitivnoj energiji.

– Meni je uvek drago da razmenim uzajamno poštovanje s vodećim ljudima iz sveta, ali naročito regije. Gledam na nas sve odavde isto, tako se i ponašam, trudim se da budem ljubazan, pristojan sa svima. Moja familija nije osetila strahote rata, ali razumem one kojima su rane još sveže. Ne moraju svi da imaju isti stav prema susedima koji ja imam.

-Ne može se očekivati od čoveka da zaboravi nešto, ali se može raditi na oproštaju i to je ono što ja pokušavam da napravim, da pozitivno utečem na ljude – naglasio je u intervju za “gol.hr” Đoković.

Prvi igrač sveta objasio je novinarki Fani Stipković zašto je javno podržavao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju za vreme SP u Rusiji 2018:

– Mediji često previše napumpaju neku priču. Mene su u nekim medijima jako osuđivali zbog podrške hrvatskoj reprezentaciji, ali mi nije smetalo. Ja svesno radim neke stvari jer svojim imenom i uticajem mogu doprineti pozitivnoj energiji. Svako se razlikuje, ali meni je to bilo logično. Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Osećam da su oni i moji. Imam taj deo i u familiji, tako sam se uvek osećao. Ja poštujem da će to nekima smetati, ali neka oni poštuju i moj izbor.

GOSPOD IH POSEBNO ŠTITI: Ljude koji nose ova SRPSKA IMENA i sam BOG ČUVA

Đoković po majčinoj liniji vuče korene iz Hrvatske, što je objasnio i u intervjuu:

– Moja majka je rođena u Beogradu, ali njeni roditelji su iz Hrvatske. Baka i deka su iz Vinkovaca, zapravo cela babina porodica dolazi otuda i tamo i dalje imam rodbinu. Poslednji put sam u Vinkovcima bio pre 10 godina. Čak sam igrao tamo i neke juniorske turnire, sećam se. Tada sam i upoznao porodicu, i nisam zapravo ni znao koliko familije imam. I tetki i stričeva.

Novak je naglasio da voli da krstari hrvatskim delom Jadrana i da su, po njemu, ta ostrva najlepša na svetu.

– Jesam obišao dosta zemalja, ali nekako tamo se čovek najlepše oseća, to je isti jezik, po meni i ista kultura. To je neki dragulj, biser Jadrana. Ja sam se nekako uvek lepo osećao, uvek su me ljudi na lep način primali i uvek sam bio dobrodošao – naglasio je Đoković.

GOSPOD IH POSEBNO ŠTITI: Ljude koji nose ova SRPSKA IMENA i sam BOG ČUVA

HRVATSKA novinarka Fani Stipković na “Instagramu” se zahvalila Đokoviću za intervju:

– On nije samo najbolji teniser sveta, on je predivno ljudsko biće koje koristi svoj status i slavu kako bi preneo poruku ljubavi koju bi trebali imati jedni za druge i kako bi svojim porukama i delima pomogao da ovaj svet postane bolje mesto.

100 HILJADA EVRA ZA JEDAN STIH: Marina Tucaković napisala najskuplju pesmu srpske estrade!

-Hvala ti na intervjuu Nole, ti si stvarno pravi primer uzornog sportiste i još kvalitetnije osobe.

 

(Dnevne.rs/Izvor: V.N., Novosti.rs)