ĐOKOVIĆ JE BOLESTAN! Alarmantno upozorenje svetskog nutricioniste: Novak je oboleo od poremećaja koji preti da mu uništi život!

Foto: Rojters

Doktor Jirg Hezli tvrdi da Đoković ima ortoreksiju I da je psihički zavistan od zdrave ishrane.

Novak Đoković oboleo je od poremećaja ishrane koji preti da mu uništi život, tvrdi priznati švajcarski nutricionista Jerg Hezli!

Dijagnoza koju je Švajcarac postavio najboljem srpskom teniseru jeste bolest zvana ortoreksija. Kako je poznato, Novak je već dugo vremena na veoma specifičnom režimu ishrane koji podrazumeva uglavnom konzumaciju biljaka, ali potpuno isključuje unošenje mesa u organizam.

– Novak Đoković, koliko sam mu se samo divio na terenu, njegovom stilu i načinu kretanja… A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promeni način ishrane i zapitao se koliko li će izdržati. I evo, sada vidimo posledice njegovog poremećaja u ishrani. Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja naizgled deluje kao zdrava ishrana. I upravo zato Novak i nije svestan posledica koje po njega ima to što je već duže vreme na ovoj dijeti – izneo je svoje mišljenje Hezli i dodao:

LUDO JE VOLI VEĆ 16 GODINA: Ovo je supruga Vanje Grbića, koja je svojevremeno šokirala Srbiju svojom odlukom (FOTO)

– Đoković praktikuje dijetu kojom izbegava šećer u potpunosti, ali koliko god delovalo dobro, to je dugoročno izuzetno štetno po organizam. Vremenom sportista počinje da oseća sve veći zamor, razvijaju se upale, alergije, intolerancija. Sve je podložniji stresu, spava sve manje i manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lekova uspeo da utone u san. Osoba je sve iscrpljenija psihički i neophodni su psihosomatski lekovi. Gubi vezu s prijateljima i porodicom, oseća se izolovano i javljaju se suicidne misli – tvrdi Hezli, koji se ograđuje od toga da li Đoković proživljava baš sve pomenute simptome bolesti.

Foto: Fejsbuk

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)