DIREKTOR KOVID BOLNICE U ARENI UPOZORAVA: Nešto se strašno događa! Na lečenje dolaze čitave porodice, ne znaju gde su se zarazili

vakcinacija

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Doktor Vlado Batnožić, direktor kovid bolnice u Areni, naveo je da je sada u Areni 386 pacijenata, a da ih je juče bilo 370.

“Jedan konstanstan porast broja pacijenata. Juče smo primili 35 pacijenata, a otpustili smo 18. Proteklih dana je bilo između 30, 40 i 50 primljenih pacijenata”, kaže Batnožić.

Naveo je da su ranije dnevno primali 10 do 20 pacijenata, kao i da su sada sa težim kliničkim slikama.

“Ranije su to bili lakši pacijenti, a sada su srednje teški i teški. Na kiseoniku je sada 306 pacijenata. Mi smo ranije trošili sedam tona kiseonika na 10 do 15 dana, a sada na tri dana sipamo i sedam tona kiseonika”, naveo je doktor.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog novih sojeva biće potrebno da se primi više doza vakcina za potpunu zaštitu?

Istakao je da je promenjena starosna struktura pacijenata, ranije su bili uglavnom sredovečni ljudi, a sada je značajan pomak ka mlađoj populaciji, radno sposobnim ljudima od 25 do 35 godina, kao i od 35 do 50 godina.

Arena

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Kaže da dolaze na lečenje čitave porodice, kao i da ne znaju gde su se zarazili, ali da mlađi uglavnom navode da su bili i restoranima i kafićima, a neki da su bili na skijalištima.

“To je za nas velika opasnost. Ja molim da se pridržabvamo ovih mera koje je naš Krizni štab doneo – nošenje maske, držanje distance. Ako toga ne bude, biće sve gora i gora situacija”, poručuje Batnožić.

Batnožić je i direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice, a u njihovoj kovid ambulanti se povećava broj pregleda i pozitivnih pacijenata.

PROČITAJTE JOŠ

“ON JE ZA NAS UBICA” Porodice nastradalih traže maksimalnu kaznu za vozača “AUDIJA SMRTI”

“Ranije smo imali 20 do 30 pacijenata, a sada dnevno imamo i do 100 pacijenata. Dok je ranije bilo pozitivno 10 do 20 odsto pacijenata, sada jer to 50 odsto testiranih. To je značajan pomak i skok. Nešto se strašno događa”, zaključuje Batnožić.

 

(Dnevne.rs/RTS)