DIPLOMATSKA OFANZIVA: Sastanak predsednika Srbije sa KLJUČNIM ČOVEKOM koji se protivi kosovskoj nezavisnosti!

predsednik

Foto: Tanjug

Vučić će sa Salvinijem, kojeg vidi kao jednog od najuticajnijih političara Evrope, razgovarati o Kosovu i Metohiji.

Salvini se inače zalaže za preispitivanje priznanja kosovske nezavinosti.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, predsednik Srbije putuje u Tiranu, gde će biti održan Samit procesa Brdo-Brioni.

“ŽIVOT JE NEKOM MAJKA, A NEKOM MAĆEHA” Pola Srbije ima tople radijatore u stanovima, a pola se SMRZAVA

On će, po dolasku u Tiranu, sutra veče, imati sastanak sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, sa kojom se već susreo na samitu u Berlinu, prošle sedmice.

predsednik

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Sledećeg dana predsednik Srbije će učestvovati na sastanku procesa Brdo -Brioni, čiji je specijalni gost Andžej Duda, predsednik Poljske.

Vučić je u međuvremenu razgovarao, u Pekingu, na temu Kosova i Metohije sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Prošle nedelje u Berlinu, na Samitu u organizaciji nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona zastupao je stav da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, ali, tek po ukidanju prištinskih taksi.

Posle tog skupa, predsednik je ocenio da ni u međunarodnoj zajednici, ni u domaćoj javnosti, nije prihvaćen njego plan za rešavanje kosovskog pitanja, odnosno, kako je ranije navodio, ideja razgraničenja.

FOTO: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Predsednik Vučić najavio je da će nakon svih ovih sastanaka razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, kao i da će saopštiti mere koje će Beograd preduzeti zbog dosadašnjih jednostranih poteza Prištine, a pre svega – uvođenja anticivilizacijskih taksi.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)