DETE NIJE NJIHOV PACIJENT: Devojčica počela da otiče zbog alergije, a u ambulanti “Kotež” je usledio ŠOK

bolnica

FOTO: OPŠTINA PALILULA / PROMO

“Alergija je krenula da se širi odjednom po celom telu, dete otiče, a doktorka na to kaže “nije životno ugrožena, niste iz našeg doma zdravlja” i pošalje nas kući” – ovako priču za “Blic” počinje Miodrag Živanović, otac sedmogodišnje devojčice koja je sinoć, iako pod teškom alergijom, vraćena kući iz ambulante “Kotež”.

– Sve je počelo sinoć oko 19.45 sati na ulici u Kotežu. Odjednom je detetu bilo loše, alergija se proširila po celom telu kao koprivnjača. Ona počinje da otiče i nas hvata panika, jer i ja imam sličan problem, nasledno je i znam koliko može biti ozbiljno, te da može izazvati gušenje – objašnjava Živanović celu situaciju i kaže da je taj dom zdravlja, odnosno ambulanta, bila tu usput, pa su rešili da odu i potraže hitnu medicinsku pomoć.

DVOSTRUKA TRAGEDIJA: Prijatelji poginuli od strujnog udara (INFO)

– Brzo smo utrčali u dom zdravlja i sreli doktorku Sanju D. Ona nas ni ne prima u ordinaciju, već na hodniku pregleda devojčicu – kaže Miodrag koji ističe da je nakon toga lekarka samo konstatovala da devojčica nije životno ugrožena i poslala ih kući.

devojka

Foto: Privatna arhiva

Roditelji su negodovoali zbog toga, ali doktorka je insistirala na tome i na činjenici da dete nije njihov pacijent, već pacijent ambulante u Krnjači.

– Okrenuli smo se i otišli u prvu apoteku. Objasnili smo farmaceutu simptome i ona nam je odmah dala lek koji treba da koristi, a nakon toga smo pozvali i Hitnu pomoć – objašnjava Živanović.

HOROR U UŽICU: Izbo majku nožem naočigled prolaznika (INFO)

Zvali smo i ambulantu u Kotežu i centralu DZ “Palilula”, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor da li je postupano u skladu sa pravilima

(Dnevne.rs/Izvor: N.Govoruša, Blic.rs)