DETALJI JEZIVOG UBISTVA: Pozvao Ostojića na kolače, pa ga ISKASAPIO STAKLOM i ukrao 20.000 evra (INFO)

pekar

Foto: printscreen/fejsbuk

Filip Gavranović, vlasnik staklorezačke radnje, uhapšen pod sumnjom da je usmrtio Nikolu Ostojića. Filip bio u dugovima, a Ostojić imao mnogo para kod sebe

Nikola Ostojić (36), vlasnik pekare u Resavskoj ulici, koji je nestao pre četiri dana, pronađen je juče mrtav u staklorezačkoj radnji svog najboljeg prijatelja Filipa Gavranovića (31), koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo iz koristoljublja.

[adsenseyu5]

Policija za Ostojićem traga od subote, 4. novembra, pošto je dan ranije njegova supruga Vera prijavila nestanak. U potragu su se odmah uključili i mediji, koji su objavili Ostojićevu sliku. Opsežna potraga se okončala juče ujutru, kad je policija upala u Gavranovićevu staklorezačku radnju, koja se nalazi u neposrednoj blizini Ostojićeve pekare.

Tek se oženio
Njegov iskasapljen leš pronađen je skriven u dnu radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika. Policija je u saopštenju navela da je Gavranoviću određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

MOTIV UBISTVA: Bili su najbolji prijatelji, namamio ga je u svoju radnju i oduzeo mu život!? (INFO)

– Motiv zločina je koristoljublje. Gavranović je navodno zbog velikih dugova odlučio da ubije prijatelja, za koga je znao da kod sebe ima puno para. Kobnog dana sedeli su zajedno u obližnjoj poslastičarnici, gde su popili nekoliko pića. Nakon toga Filip je pozvao Nikolu, pa su zajedno otišli u Gavranovićevu radnju. Čim su ušli, ubica je dohvatio komad velikog stakla i njime izbo Ostojića. Nakon toga je od mrtvog prijatelja uzeo 20.000 evra – ispričao je izvor Kurira.

Policija je tokom potrage razgovarala s prijateljima pokojnika, a posebna sumnja pala je na Gavranovića. Inače, osumnjičeni se pre manje od mesec dana oženio.

[adsenseyu1]

– Njegov automobil je od petka stajao ispred radnje, a njega nigde nije bilo. Kad je juče došao da da izjavu, inspektori su odlučili da ga zadrže. Sumnja se da je Gavranović znao da Ostojić kod sebe drži veću svotu novca, jer je navodno planirao da kupi lokale po gradu i proširi posao – priča naš izvor.

Letovali zajedno

Prijatelji pokojnog Nikole Ostojića koji su juče bili u Resavskoj posvedočili su da su Gavranović i ubijeni bili nerazdvojni prijatelji.

MOTIV UBISTVA: Bili su najbolji prijatelji, namamio ga je u svoju radnju i oduzeo mu život!? (INFO)

– Ne možemo da verujemo da je to uradio! Svakog dana su sedeli zajedno u lokalu, pričali, družili se, čak su i išli na letovanje zajedno. Filip je imao finansijskih problema i od mnogih je pozajmljivao novac. Stalno je pričao da će vratiti u ponedeljak, pa kad prođe neka svadba, i slično – naveli su Nikolini prijatelji.

Nikola Ostojić rodom je iz Prijepolja, a ranije se bavio košarkom. Iza sebe je ostavio suprugu i dete, kao i sestru.

SESTRA PALA OD BOLA

Ubrzo nakon što je policija otpočela uviđaj, na mesto zločina stigle su Ostojićeva supruga Vera i sestra Milijana.

JOŠ NOVCA ZA PENZIONERE, NAKON POMOĆI OD 5.000 DINARA: Evo kada stiže nova uplata (INFO)

– Odmah smo znale da Filip ima veze s Nikolinim nestankom – kratko su rekle novinarima i odbile da razgovaraju. Kad je telo nesrećnog Ostojića posle višesatnog uviđaja izneto iz staklorezačke radnje, njegova očajna sestra poletela je ka kombiju. Nesrećna devojka počela je da kuka i vrišti, pa se u jednom trenutku i srušila. Nju su zadržali i pružili joj pomoć okupljeni prijatelji.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Jelena Ivić,Ivan Milićević,Kurir.rs)

[adsenseyu2]