DEDICE, TRAKTOR JE PREŠAO PREKO MOG STOMAKA: Evo ko je dečak za kojim PLAČE CELA SRBIJA! (FOTO)

traktor

Foto: picsbox.biz, Tanjug/Zoran Žestić

Strašna tragedija. Dragan je bio dete za primer, odličan đak, uvek nasmejan – kažu meštani Erčega, gde je poginuo mališan

Dragan Resimić (9) nastradao je kada je preko njega prešao traktor dok je bio u polju sa ocem i dedom.

[adsenseyu5]

Tragediju je bespomoćno gledao njegov deda, koji je kosio u blizini sa Draganovim ocem.

Mališan je preminuo u užičkoj bolnici.

– Deda, traktor je prešao preko mog stomaka – ovo su bile poslednje reči nastradalog dečaka u selu Erčege na Goliji.

Nesreća se dogodila u subotu u popodnevnim časovima kada je mali Dragan bi na lanini sa ocem Obrenom i dedom Mićanom. Dete je u trenutku nesreće bilo samo pored traktora.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

– Na planini su bili dečak, otac i deda. Traktor su ostavili parkiran pored puta. Vozilo je bilo zakočeno, podignuta ručna kočnica, a ni ključevi nisu bili u bravi. Otac je kosio malo dalje, a deda je otišao da pomogne svom sinu. Kako kažu, deda je vide kako je traktor krenuo niz livadu – kaže izvor iz istrage i dodaje:

Počeo je da trči i kada je stigao, našao je dečaka kako leži na zemlji, a traktor se nije prevrnuo.Dečak je bi svestan i rekao je dedi da mu je točak prešao preko stomaka.

[adsenseyu1]

Nažalost, mališan je preminu na putu ka užičkoj bolnici.

U Erčegama Draganovi rditelji Mirjana i Obren uzgajaju malinu. Od toga žive poto su ostali bez posla.

decak

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap, Arhivska fotografija

Crna malina im dođe glave. Nabrali sedam-osam gajbi. Draganova majka Mira i baba Jela bile su otile, a on je ostao sa ocem i dedom.  Krenuli su traktorom. Kad su odmakli pedesetak metara, stali su da namire ovce, a Mićan da ih napoji, a Obren da im nakosi malo trave. Mićan je spusti unuka sa traktora da ih sačeka. Međutim, mališan se ponovo popeo i verovatno dok se peo, nagazio kočnicu  – priča jedan meštatin Erčega.

Strašna tragedija. Dragan je bio dete za primer, odličan đak, uvek nasmejan. Voleo je da svakog leta dođe kod babe i dede u Erčege. Obožavao je da sa dedom radi na imanju.

(Telegraf.rs)