Dečak iz Sarajeva se ubio nakon BRUTALNOG ZLOSTAVLJANJA: Majka i očuh umrli u roku od godinu dana

smrt

Foto: Pravda za Mahira / Facebook

Alisa Mahmutović i njen suprug, profesor Dubravko Lovrenović, u fokus javnosti dospeli su nakon samoubistva njihovog sina, 14-godišnjeg Mahira. Dubravko Lovrenović, Mahirov očuh, takođe je preminuo u januaru ove godine u 61. godini. Kao i Alisa, bolovao je od karcinoma

“Tri života u godinu dana. Jedan dom i jedna obitelj izbrisana. Da ste u spokoju i miru gdje god sad jeste, presahli od borbe za pravdu, od tuge nepreživljive. Da vaša lica budu vječna opomena ovoj šugavoj zemlji, bezakonju i sustavnom maltretiranju. I nama svima!”, napisala je u utorak na Fejsbuku povodom ovog slučaja spisateljica Martina Mlinarević Sopta.

USPAVAO GA KAO BEBU: Nokaut o kome još priča u CELA PLANETA (VIDEO)

Iako je istraga Tužilaštva KS nakon dečakove smrti pokazala da na njegovom telu nije bilo tragova nasilja, Mahmutović i Lovrenović su do poslednjeg dana tvrdili da je Mahirova smrt posledica vršnjačkog nasilja koje je doživeo u školi.

[adsenseyu4]

Promene u ponašanju

Podsećamo dečak je izvršio samobistvo skokom sa zgrade, a pohađao je Internacionalnu školu na Ilidži.

Alisa i Dubravko govorili su da su promene u Mahirovom ponašanju počeli da primećuju u njegovoj drugoj godini, negde u jesen 2014. godine.

STIGAO JE KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2017. GODINE: Blizance očekuje nova ljubav, jarac pod stresom

– Dobijali smo informacije da određena grupa dečaka u školi Mahiru govori razne neprimerene reči, da su ga izolovali, da mu upućuju razne pogrdne izreke, a jedna od njih je bila: “Dubravko Lovrenović je lažov”. On je potom pitao majku zašto svi u školi mrze tatu. Alisa mu je onda objašnjavala šta se nalazi u pozadini toga. Učinilo nam se da je to prihvatio onako kako je to trebalo da bude. On je bio ponosan na mene, a i ja sam bio ponosan na njega. Njegovi zlostavljači su mu zavideli na tome, to tek sada vidim – govorio je Lovrenović.

DA LI ZNATE KO KUPUJE U SECOND HAND-u: Ljudi stegnu srce i dođu ovde, ali ne znaju pravu istinu! (INFO)

Ispisan iz škole

On je tvrdio da su nakon toga saznali za uvrede koje je Mahir svakodnevno trpeo.

– Javio mi se Mahirov školski drug koji je zajedno s njim, da tako kažem, prošao školski program zlostavljanja. Bili su dobri drugovi, majka tog dečaka i Mahirova majka su se družile. One su zaključile da će decu obavezno ispisati iz škole, jer su shvatile da nije dobra za njihovu decu. Mahira smo ispisali u junu 2015. godine. Taj dečak je rekao mojoj Alisi o stvarima koje su prošli. Jedna od takvih je bila da su Mahira vezali za radijator, tukli ga i pri tome ga terali da kaže: “Ja sam gej, ja sam gej“. Njih dvojicu su naterali da se ljube, a tom prilikom jedan od tih dečaka je sve snimao telefonom. Ostale detalje zaista ne bih iznosio jer za to imam razlog – izjavio je pre Mahirov očuh Dubravko Lovrenović.

[adsenseyu1]

Za šokantne detalje o Mahirovom zlostavljanju saznali su nekoliko dana nakon Mahirove sahrane, te da je dečak zlostavljan od strane vršnjaka oklagijom iz školske kuhinje.

Pravda za Mahira

Nakon ovog slučaja koji je potresao region putem društvenih mreža građani su se organizovali kako bi dali podršku porodici i isterali pravdu, a u više gradova u BiH organizovane su protestne šetnje.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Avaz , Source.ba , E. B.)

[adsenseyu2]

2 Comments on "Dečak iz Sarajeva se ubio nakon BRUTALNOG ZLOSTAVLJANJA: Majka i očuh umrli u roku od godinu dana"

  1. I got this website from my buddy who told me about
    this site and at the moment this time I am visiting
    this web page and reading very informative articles at this place.

  2. I am actually happy to read this website posts
    which contains plenty of useful data, thanks for providing these kinds of data.

Comments are closed.