Danijela Simić se prijavila na konkurs u Despotovcu. Prvo su joj ponudili sumnjiv “dogovor”, a onda su usledile PRETNJE (INFO)

cvece

Foto: privatna arhiva

Dr Danijela Simić iz Doma zdravlja u Despotovcu preživela je torturu od direktora zbog toga što se usudila da konkuriše za specijalizaciju iz oftalmologije koja je bila “namenjena” nekom drugom.

Dom zdravlja u Despotovcu raspisao je konkurs na koji se prijavilo pet lekara.

Dr Simić je želela specijalizaciju iz oftalmologije i imala ubedljivo najveći broj poena.

Samo nekoliko dana nakon konkursa dobila je poziv da se javi direktoru Doma zdravlja Dejanu Miloševiću.

– Otišla sam kod direktora i on mi je rekao da ne mogu da dobijem specijalizaciju iz oftalmologije pošto je to već rezervisano

za dr Mariju Ćosić, kao i da njen ujak, Momčilo Vuksanović, zvani Moma Brada, inače visoki funkcioner PUPS-a, to gura.

Ponudio mi je da razmislim, i rekao da će me zvati da vidi šta sam odlučila.

Već sledećeg jutra me je pozvao i ja sam otišla – priča Simićeva koja je imala čak 86 poena više od druge na spisku.

ŠVEĐANI OTKRILI ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: NATO će imati rok od dva sata da sašije bele zastave

U kancelariji je, pored direktora Miloševića, ovog puta bio i pomenuti Momčilo Vuksanović, potpredsednik Krkobabićevog PUPS-a.

Direktor ju je pitao šta je odlučila, a Simićeva je saopštila da je ostala pri svom i da želi specijalizaciju iz oftalmologije.

– Milošević mi je onda ponudio nagodbu, rekao je da mogu da dobijem urgentnu medicinu, ali da moram da sačekam jesen. Odgovorila sam da ne mogu da čekam jesen, a on je zapretio da će pisati ginekologiju.

Tada se u priču ubacio i Momčilo Vuksanović, koji mi je rekao da neću dobiti specijalizaciju mnogo godina ako ne pristanem.

“ČIJIH JE OVO 500 EVRA?” OPREZNO da i vi ne upadnete u ovu ZAMKU! (INFO)

Ja sam tada ustala da napustim prostoriju, budući da su sve vreme vikali, šetali ukrug oko mene i unosili mi se u lice, ali mi je direktor rekao da se vratim i pogledam pravilnik o specijalizaciji – navela je Simićeva.

imena

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Pravnik je potom doneo pravilnik u kojem je pisalo da specijalizaciju, ako ima više kandidata, dobija onaj sa najviše poena, a Simićeva je ponovila da ne odustaje.

Milošević je tada rekao “da može da ne dobije i ništa”. Zbog stresa je završila u hitnoj službi Doma zdravlja, a njen muž Miloš Ćirić je otišao kod direktora i rekao mu da nikada više ne maltretira njegovu suprugu.

Dr Simić je zbog straha i pretnji ovaj slučaj prijavila policiji i podnela krivičnu prijavu protiv Miloševića i Vuksanovića. Izjavu policiji dao je i njen suprug.

Na kraju, objavljena je odluka koju je potpisao direktor Milošević, a u kojoj Simićeva nije dobila ni specijalizaciju iz ginekologije, već su nju ustupili mladom lekaru koji je u domu zdravlja tek nekoliko godina.

DUGO OČEKIVANI KORAK: EU dala rok Prištini za izradu statuta ZSO

Moma Brada se ne javlja

Momčilo Vuksanović, zvani Moma Brada, koji je dr Danijelu Simić “isleđivao” u kancelariji direktora doma zdravlja i primoravao je da odustane od oftalmologije da bi njegova bratanica dobila baš tu specijalizaciju iako je po rezultatima i broju poena nije zaslužila, nije se javljao na naše pozive.

Milošević: Trebalo je da se dogovore

Direktor DZ Despotovac Dejan Milošević kaže za “Blic” da je sve obavljeno po pravilniku.

– Kada se javi više lekara za više specijalizacija, onda treba da se dogovore. Pokušali smo da bude dogovorno, da se međusobno ne gaze i svi su pristali osim Danijele Simić. Uvek sam pre za to da četiri kandidata budu zadovoljna nego samo jedan – rekao je Milošević.

Na naš predlog da zameni dr Simić i dr Ćosić, i na konstataciju da će i tako samo jedna biti nezadovoljna, nije odgovorio. On je dao nevešto objašnjenje zašto je Momčilo Vuksanović bio kod njega u kancelariji.

– Svratio je onako, to nema veze s tim što je njegova bratanica konkurisala za specijalizaciju – naveo je Milošević i dodao da je muž Danijele Simić iz druge političke opcije, blizak bivšem predsedniku opštine, i da ga zato napada.

df

Foto: privatna arhiva /blic

Muž Danijele Simić istakao je za “Blic” da nije član nijedne stranke.

(Dnevne.rs /Izvor:  Ivana Mastilović Jasnić, Blic)