DAN KOJI SRBIJA NEĆE ZABORAVITI: Pre tri godine uhapšen TIJANIN UBICA, ovako danas provodi dane u zatvoru (INFO)

ubica

Foto: Facebook/ Dragan Đurić

Đurić je pravosnažno osuđen na 40 godina robije jer je 26. jula 2014. godine u Bajmoku oteo, pokušao da siluje i zatim usmrtio maloletnicu Tijanu Jurić, čije je telo potom zakopao na deponiju u blizini Sombora.

Na današnji dan, 2014. godine “završena” je agonija porodice Jurić, njihovih rođaka i prijatelja, i svih građana Srbije koji su pored srpske i mađarske policije, Evropola, Interpola, kao i međunarodnog sajta posvećenog nestaloj deci u Evropi, učestvovali u potrazi.

[adsenseyu5]

Tog dana uhapšen je zločinac koji je 13 dana ranije izvršio užasan zločin, koji Srbija i dan danas pamti.

Podsećamo, Đurića je petanestog juna 2015. godine Viši sud u Subotici osudio na 40 godina zatvora. Međutim, bez obzira što je je za gnusan zločin dobio maksimlnu kaznu na robiji, uznemirena javnost zahtevala je da se uvode smrtna kazna.

ZAR TREBA DA MRZIM ČOVEKA ZATO ŠTO JE SRBIN?: Velike reči selektora Hrvatske, koje bi trebali najpre pročitati svi Hrvati!

Nakon ovog tragičnog slučaja, u Srbiji je uveden “Tijanin zakon”. Naime, reč je o izmeni Zakona o policiji, kojim je predviđeno da policija u slučajevima nestanka lica, a po prijavi istog, bez odlaganja koristi raspoložive mere i radnje kako bi što efikasnije otkrila počinioce otmice, a nestalog maloletnika pronašla što pre.

Dragan Đurić je priznao svirepi zločin, od kada se nalazi u zatvoru u Padinskoj Skeli. Tamo ga posećuje samo majka.

Đurić ima sve potrebne uslove u ćeliji, pravo na dvočasovnu šetnju dnevno i bavljenje sportskim aktivnostima tokom vikenda, ukoliko to želi. Ponaša se sasvim normalno, nije sklon incidentima i ne pokazuje znake depresije.

Đurić nije radno angažovan. Zatvoren je, a u toku dana ima šetnje. Iz zatvora kažu da je Đurić dobrog zdravlja.

Čuvao KOZE i služio SRBE u rodnom selu kojeg nije bilo ni na predratnim mapama: Najveći USTAŠA u Hrvatskoj, kome zakon ne može ništa (VIDEO)

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima.

Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama. Kako se nezvanično saznaje, Dragan Đurić je nedavno dobio i cimera.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:SrbijaDanas.com)

[adsenseyu2]