“DA VAM JEDNA ŽENA KAŽE – DOSTA JE KUKNJAVE” Zorana Mihajlović je poslala pismo reprezentativcima, ali i celoj naciji

ministarka

Foto: Fonet

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović oglasila se na društvenim mrežama povodom predstojeće utakmice reprezentacije Srbije protiv Brazila.

Njeno pismo prenosimo u celosti uz malu redakcijsku obradu.

– Dosta kuknjave za porazom, vreme je da verujemo u pobedu. Volim da pogledam fudbalsku utakmicu, reperezentaciju posebno. Ali za razliku od mnogih, priznajem da nemam dovoljno saznanja o ovoj sportskoj veštini da bih se bavila analizama, taktikom, sastavom timova, formom igrača i umešnošću selektora. I traženjem krivaca!

„POBEDIĆEMO BRAZIL MALIŠA, KUNEM TI SE“: Golman srpske reprezentacije obećao pobedu dečaku posle emotivnog snimka (VIDEO)

Ali vidim da smo manje od 24 sata slavili pobedu nad Kostarikom, a već dva dana plačemo i kukamo zbog poraza od Švajcarske. Po starom dobrom srpskom običaju više volimo da kukamo zbog poraza nego da slavimo pobede.

I znate šta, svi kukaju, što bi rekli oni muškarci koji nas uopšte ne poznaju, kao žene!

E, da vam onda jedna žena kaže! Dosta o sudijama, Hagu, VAR-u, Albancima, Srbima, sudbini, zaverama, ptičurinama sa jednom ili dve glave. Prestanite da kukate, uozbiljite se i spremite za utakmicu sa Brazilom, jer imamo manje od 72 sata!

Ako sam ja videla da se sva ta poznata brazilska imena nisu nešto naigrala fudbala ni protiv Kostarike, a kamoli protiv Švajcarske onda će i naš stručni štab i naši “orlovi” znati šta im je posao i kako da ga obave.

POGODIO U SRŽ: Gagi Jovanović poslao NAJJAČU PORUKU ORLOVIMA

Znate, lakše je kukati, nego pobediti Brazil. A Brazil nećemo da pobedimo ako ne verujemo u sebe, ako ne verujemo u naš tim, i ako naši fudbaleri ne budu verovali da mogu da budu bolji od Nejmara i ekipe.

Zato, ‘ajmo momci na posao. Verujte u sebe, istrčite na teren i odigrajte najbolje što umete 90 minuta.

rusija

Mitrović posle propuštene prilike Foto: Tanjug/AP

Uz našu podršku i vašu veru u uspeh, biće to dovoljno za pobedu – napisala je ministarka Mihajlović.

Fudbalska reprezentacija Srbije igra meč poslednjeg kola grupe E protiv Brazila, 27. juna u Moskvi, sa početkom u 20 sati.

(Dnevne.rs/Izvor: B.O., Blic.rs)