DA SE NAJEŽIŠ: Stotine mališana u kolu oko crkve cara Dušana, dok grmi “Vidovdan” (VIDEO)

Kosovo

Printskrin/Facebook-Pomaže Bog narode moj

Slika nekoliko stotina mališana koji uz zvuke Vidovdana igraju kolo oko Crkve cara Dušana u Prizrenu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Deca koja su naježila Srbiju članovi su folklornih grupa koje učestvuju u smotri “U susret Vidovdanu”. Njihovo kolo se igralo oko srušene crkve Svetih Arhangela koju je podigao srpski car Dušan i u kojoj je bio sahranjen.

EU ZABRINUTA ZBOG UČESTALIH NAPADA NA SRBE: Organizovani teror na Kosovu diže tenzije

– Hvala Bogu da smo svi zajedno ovde i da se radujemo našoj deci. Mi se trudimo da ona, odakle god da dolaze, budu domaćini ovde u manastiru, da osete da je ovo njihova kuća i da će uvek biti otvorena za njih, po blagoslovu naše episkopa Teodosija – poručio je iguman Manastira svetih Arhangela arhimandrit Mihailo.

Njihov dolazak na Kosovo i Metohiju pokazuje da je strah pobeđen uprkos pogoršanoj bezbednostii lošoj atmosferi u južnoj srpskoj pokrajini.

BEOGRAD VIŠE NE PREGOVARA SA PRIŠTINOM: Za stolom je mnogo MOĆNIJI IGRAČ!

Celu manifestaciju organizovao je Savez amatera Kosova i Metohije, Dom kulture “Gračanica” i manastir Svetih Arhangela, a podržavaju je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Opština Gračanica.

(Dnevne.rs/izvor: telegraf.rs)