Da li Srbija treba da bude monarhija? (ANKETA – lajk ako ste ZA)

kralj

Parlamentarna monarhija je bolje političko rešenje od republike za Srbiju u 21. veku, ocenjuje za “Blic” prestolonaslednik Aleksandar Karađođrević.

Na pitanje da li on to najavljuje promenu poretka ili indirektno kritikujete političare za situaciju u zemlji, on odgovara da to što kaže da je nešto bolje ne znači i “napad na one koji to mišljenje ne dele”.

– Ako neko veruje u instituciju republike, to ne tumačim kao napad na mene. Imamo različite stavove, ali to ne znači da smo u ratu – kaže prestolonaslednik Aleksandar koji je nedavno proslavio 70. rođendan, ali i odluku o njegovoj rehabilitaciji.

Upitan da li misli da je moguće da neki od narednih rođendana proslavi sa krunom na glavi, a ne samo na torti, on kaže: “Što se mene tiče, može i odmah! Nema potrebe čekati rođendan!”

Kakvo je vaše mišljenje? Napišite u Facebook komentarima.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

(Blic)

11 Comments on "Da li Srbija treba da bude monarhija? (ANKETA – lajk ako ste ZA)"

 1. Hmmmmmm….NE!
  Samo tribalizam priznajem ostalo je njesra

 2. ДРАГАНешковић | 27. јула 2015. at 19:45 |

  Старе ствари не
  могу да донесу ништа ново. Монархија је за очајнике и замућене свести како
  према само себи тако и из извору из ког је изронио. Кад народ има вођу и то је
  свако јасно да је народ слаб, не просвећен, не пробуђен, замаглене свести и
  преплашен. Наш општи пробле се јасно осликава да комунизам је остао дан данас
  пресвучен, а да би се све зло изменило и
  прилогодило нашим вредностима, интерисма и потребама јер не достаје она општа
  енергиоја у народу да се удружи и самоорганизује за санкционисање свих узрочника
  нашег опшег осиромашења и окупације. Толико од мене, а од Вас? позз. ДРАГАН

  • реф ум лекс | 28. јула 2015. at 13:14 |

   опрости, али ти си залуђен! па зар ти није до сада јасно у каквој је позицији народ! и када такав ‘насједне’ на погрешна кола, то бива трагедија на квадрат!
   мислим да монархија јесте рјешење ако већ комунистичка идеја неможе да оствари своје постојање у респектабилном, критичном омјеру, тј. разноврсност, живот уопште!!!

 3. Ne, naravno.Njegova porodica je potpisala pakt sa Hitlerom i pobegla iz zemlje. Rat se zavrsio, svi znamo ko je izgubio. Ovo nema veze sa komunjarama, ali oni koji su izgubili nemaju pravo da traze nista sto je bilo pre rata.Pobednik odnosi sve. Znaci da nema ni monarhije, bar ne sa bivsom propalom kraljevskom familijom…Bar ja tako mislim.

  • реф ум лекс | 28. јула 2015. at 13:24 |

   никада не могу да разумијем људе који су сретни да могу ‘затворити врата’! врло вјероватно да та ‘срећа’ потиче из могућности да се према некоме из реалитета буде такав, па то бива фин осјећај! међутим, таква психологија константно и неминовно доноси фаталне одлуке!

   (о предметном) – лично и немам нешто против нити атуелних претендената, мада ми је веза са енглеском баласт који има респектабилне шансе да ”потопи” мој позитиван став о томе! али, како би се могло дјеловати и по питању тога баласта, тако не мора нити да се подразумијева актуелни фактор!
   битнија од свега би била профилација, конструкција тог уређења, посебно с’обзиром на историјска искуства која су нам много шта рекли, а најбитнија би школа била – да бар при тој одлуци не будемо лични себични, већ да се искључиво видимо србином!!!

 4. …него, а шта нашој краљевској фамилији фали сада?
  Можда им је нешто лоше у Србији?
  Ја лично мислим да је боље и за њих и за нас да остану и даље само наш музејски реликт.
  Интересантнији су тако, рекао бих.

  П. С.
  Извињавам се свима који мисле другачије!
  И имају право да мисле…!

  • реф ум лекс | 28. јула 2015. at 13:26 |

   поштено! цијеним то!
   ипак по предметном, сматрам да има разлога да се размишља!!!

 5. реф ум лекс | 28. јула 2015. at 13:10 |

  то поставља многа питања! донекле сам преовлађујућег става за монархију, али, бојим се крутих ставова по том облику, а то би било понављање грешака! да ли смо ми способни, поготово с’обзиром на колонијални статус да сами испрофилишемо то уређење, по ком би посебно морали водити обзира при профилацији на историјска искуства!
  МАДА МИСЛИМ ДА У СТАРТУ ПОСТОЈИ РЕСПЕКТАБИЛАН БРОЈ ОНИХ КОЈИ СУ ЗА, мислим да је ПРОМАШАЈ тражити овако изјашњавање, на овакав начин! IZ PROSTOG RAZLOGA JER NIKO NIJE ZA ”MAČKA U VREĆI”, POGOTOVO ZA NEŠTO (ONO UREĐENJE) KOJE SE JE VEĆ POKAZALO TRAGIČNIM, A KOJE SE NA OVAKVOM TESTIRANJU PODRAZUMIJEVA!
  СВЕ У СВЕМУ, ТЕСТ ЈЕ ПУН ПРОМАШАЈ!!!

 6. Monarhija je prevazidjena, tamo gde jos postoji samo je trosak, kod ovih nasih rojalista doslo je do amnezije oni su zaboravili sta su uradili kada su bili na vlasti, nikako im ne treba dozvoliti da dodju na vlast. Treba ih pitati gde je ono zlato koje je razaracem pred drugi svetski rat odneto u London, to jos nisu vratili, to moraju da vrate. Ali pored svega, rojalisti su uspeli da urade dosta , da ne nabrajam , zahvaljuci tome sto je ceo narod u jednoj teskoj konfuziji , sada se koristi trenutak da se promeni i drustveno uredjenje, ustvari da se ponovo rojalisti docepaju vlasti. To ovaj narod nikako ne sme dozvoliti.

 7. Ljubisa Miljkovic | 28. јула 2015. at 15:06 |

  za monarhiju ziveo kralj

 8. novica živković | 29. јула 2015. at 12:26 |

  lajknem vam ga

Comments are closed.