DA LI ĆE ZORAN MARJANOVIĆ BITI OSLOBOĐEN? Šta o ubistvu pevačice kažu stručnjaci

ubistvo

Foto: Printscreen/youtube

Sagovornici, pravni i forenzički stručnjaci, veruju da će protiv Jeleninog muža Zorana Marjanovića (39), glavnoosumnjičenog za zločin, biti podignuta optužnica naredne godine. Oni, međutim, ne veruju da će Zoran na kraju biti i osuđen, zbog “tankih” dokaza!

Advokat Toma Fila, jedan od najuglednijih iz svoje branše, smatra da će Zoran biti optužen za ubistvo “jer skoro dvogodišnja agonija konačno mora da se prekine”. Međutim, vrlo je skeptičan što se tiče dosadašnjeg rada nadležnog tužilaštva.

– Iako nisam bio direktno u predmetu, imam izvesna saznanja na osnovu kojih mogu da tvrdim da nema čvrstih dokaza protiv Zorana Marjanovića i da će sud zbog toga biti u velikom problemu. Moram da primetim i da inače u poslednje vreme u Srbiji ima mnogo oslobađajućih presuda, što ukazuje na to da policija i tužilaštvo ne rade dobro svoj deo posla – ocenjuje iskusni advokat.

Sličnog mišljenja je i veštak Nenad Šipka iz novosadskog Centra za forenzička istraživanja (CFI), koga je angažovala Jelenina porodica Krsmanović radi efikasnije istrage. Iako CFI zvanično više nije stranka u postupku, s obzirom na to da je Više tužilaštvo u Beogradu ukinulo članovima porodice Krsmanović status oštećenih, Šipka je sa svojim timom veštaka uradio paralelnu istragu i došao do sasvim drugačijih rezultata od zvaničnih.

– I dan-danas mi je nejasno zašto nas je Tužilaštvo istisnulo iz postupka i ignorisalo sve naše predloge do kojih smo došli posle mukotrpnog rada. Da li je u pitanju sujeta ili nešto drugo, ne znam. Spremni smo bili na svaku vrstu saradnje, i dan-danas smo, sve u interesu porodice Krsmanović, kojoj je najviše stalo da se sazna prava istina – ističe Šipka i dodaje:

– S obzirom na sve što je procurelo u javnost iz zvanične istrage, odgovorno tvrdim da prikupljeni dokazi nisu dovoljni da se Zoran osudi. Osim ako on to sam nije priznao a da mi to ne znamo. U ime CFI obećavam da ćemo naredne godine uraditi konačno i 3D rekonstrukciju zločina, na osnovu koje ćemo dokazati da Jelena nije ubijena na nasipu, već na drugom mestu, i to dan ranije, 1. aprila 2016.

ODREKAO SE DIPLOME PRE TRI GODINE ZBOG PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA: Nišlija danas radi u Čikagu i živi svoje snove (FOTO)

Advokat Nebojša Milosavljević, koji je u jednom trenutku bio angažovan kao punomoćnik Krsmanovića, čak eksplicitno tvrdi da se pozadina i pravi počinilac ubistva pevačice neće nikad rasvetliti do kraja “jer je u pitanju organizovan zločin”:

– Na osnovu saznanja do kojih sam došao, nisam ubeđen da je Zoran krivac, kao što ne verujem da to iko može da dokaže. Duboko sam ubeđen u to da je u pitanju organizovano ubistvo i da je pravi ubica neko mnogo moćan, čiji identitet nikad nećemo saznati jer ima uticaja na tok istrage i organe koji u njoj učestvuju!

Inače, svi advokati koji brane Marjanovića, njih petorica, odbili su da daju prognoze o tome šta će se desiti 2018. godine. Oni su odbili da kažu i da li veruju u to da se njihov klijent može “izvući” bez optužnice.

– Marjanoviću je pritvor, u kojem je od 15. septembra, određen upravo zbog uznemiravanja javnosti. Baš zato ne želimo svojim izjavama na bilo koji način da dodatno utičemo na javnost i njega dovodimo u još nezgodniji položaj, ako je to uopšte moguće posle svih napisa u medijima i spekulacija – objasnio je advokat Aleksandar Zarić.

Prema do sada dostupnim rezultatima istrage, Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016. na borčanskom nasipu, između 16.49 i 17.30, a potom bačena u obližnji kanal. Obdukcijom je utvrđeno da je imala čak devet smrtonosnih povreda po glavi, koje su joj nanete nekim oštrim predmetom, najverovatnije keserom. Oružje kojim je ubijena nikad nije nađeno.

SKANDAL NA NOVOGODIŠNJEM KONCERTU BIJELOG DUGMETA U BUDVI: Potukli se pevači Alen i Tifa, razlog bizaran!

Od početka je najintrigantnije pitanje kako niko usred dana nije čuo njene krike niti video išta sumnjivo, iako je na nasipu u to vreme bilo desetak ljudi.

Presudni momenti i događaji

* 2. april 2016. – Jelena Marjanović je nestala oko 15.30 kada je, prema tvrdnji njenog muža Zorana, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Borči. On je u tom trenutku sa ćerkicom Janom, navodno, čekao na početku nasipa.

* 3. april 2016. – Jelenino telo nađeno u kanalu, Zoran priveden na saslušanje, zadržan 48 sati.

* 6. septembar 2017. – Zoran Marjanović ulazi u rijaliti “Zadruga”.

* 14. septembar 2017. – Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Marjanovića, ali policija nije htela da ga hapsi u “Zadruzi”. U dogovoru sa TV Pink, Marjanović je izašao iz rijalitija zbog navodnih problema sa Centrom za socijalni rad oko ćerke Jane.

* 15. septembar 2017. – Zoran uhapšen u porodičnoj kući u Borči. Određen mu je pritvor do 30 dana, prvi put.

* 19. septembar 2017. – Zoranovi otac Vladimir i brat Miloš prvi put došli da ga obiđu u pritvoru u CZ-u

* 22. septembar 2017. – Miloš Marjanović se oženio dugogodišnjom devojkom Milicom.

* 10. oktobar 2017. – Centar za socijalni rad starateljstvo nad Zoranovom i Jeleninom ćerkom Janom privremeno dao njegovom bratu Milošu.

* 16. oktobar 2017. – U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu počelo saslušanje svedoka. Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica i brat Miloš iskoristili pravo da ne svedoče protiv najužeg člana porodice, dok je Teodora Krsmanović, sestra od tetke ubijene pevačice, izjavila da je Zoran psihički mučio Jelenu.

NOVI KRIMINALNI OBRAČUN NA ULICAMA BEOGRADA: Crnogorac (41) izrešetan u kolima, napadač u bekstvu (INFO)

* 6. novembar 2017. – Mala Jana prvi i do sada jedini put bila u poseti Zoranu u Centralnom zatvoru.

* 16. novembar 2017. – Zorici Marjanović istekla uslovna kazna zbog nadrilekarstva.

* 12. decembar 2017. – Zoranu produžen pritvor za još tri meseca, tužilaštvo ima krajnji rok do 15. marta 2018. da podigne optužnicu ili da odustane od krivičnog gonjenja.

Banjac: Verujem da ipak ima dokaza

Boro Banjac, jedan od najiskusnijih srpskih policajaca i bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK), jedini je sagovornik koji je potpuno uveren da će ubistvo Jelene Marjanović ipak dobiti sudski epilog i da će njen muž biti osuđen!

KO O ČEMU, MILO O SRBIMA I RUSIMA: “Bilo je srpske i ruske umešanosti u pokušaj državnog udara”

– Osećam da će biti podignuta optužnica. Po mom iskustvu, gotovo sam siguran da će Zoran Marjanović biti optužen za ubistvo svoje žene i osuđen za taj zločin. Uveren sam da tužilaštvo i policija imaju čvrste dokaze, jer ako imaju bar gram mozga, ne bi držali nekoga mesecima u pritvoru bez dokaza. Nijedan sudija ni tužilac ne bi smeli da se igraju s tim. Ovo je ozbiljna stvar, ozbiljna priča i vrlo, vrlo ozbiljan predmet – istakao je bivši načelnik UBPOK.

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor:Informer)