ČUDO NA VIDOVDAN U DOLJEVCU: Nasred auto-puta DEČAK OŽIVEO, ljudi PLAKALI KAD SU GA VIDELI!

bolnica

Foto: Z.Stanić

Porodilja D.B. (36) iz Vranja rodila je prekjuče dečaka teškog 1.740 grama u sanitetu u punoj brzini, na auto-putu ka Nišu.

Ona će ovogodišnji Vidovdan, 28. jun, dan kada su je iz Vranja uputili u Niš zbog rizične trudnoće, pamtiti sigurno i po tome što ju je u kolima porodila babica Olgica Stanisavljević iz Zdravstvenog centra Vranje, a u vozilu su bili i dr Dragan Popović, kao i vozač Srđan Stojanović. On je bio u čudu kada je zaustavio sanitet i video da bebu drže u rukama.

Dete je na svet došlo negde oko naplatne rampe Doljevac. U Kliničkom centru u Nišu kažu da su beba i majka u stabilnom stanju.

– Porodilji je ovo četvrto dete. Poslata je iz Vranja kod nas, ali se prevremeni porođaj desio na početku osmog meseca njene trudnoće. Rodila je muško dete, težine 1.740 grama, koje je u stabilnom zdravstvenom stanju. Novorođenče diše spontano, ali je zbog male težine iz predostrožnosti prebačeno na odeljenje neonatologije Klinike za dečje interne bolesti KC Niš. Majka se takođe oseća dobro i smeštena je u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Niš – kažu u KC u Nišu.

ALARMANTNO UPOZORENJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Albanci će primeniti silu na SEVERU KOSOVA

Majka D.B. juče nije želela pred novinare zbog svega što je preživela na putu od Vranja do Niša.

Babica Olgica Stanisavljević je u petak popodne dobila poziv zbog te trudnice, ali ni sanjala nije da će je porađati u automobilu Hitne pomoći koji je bio u punoj brzini.

Trudnica se javila porodilištu zbog bolova, a procena doktora, pošto je bila između 28. i 29. nedelje trudnoće, bila je da može doći do prevremenog porođaja, te su je zbog toga odmah uputili za Niš.

KAKO SU U SFRJ KRALI BEBE! Moj otac je u porodilištu vikao od besa, a onda su mu poručili: Ćuti da i ti ne bi ZAVRŠIO U PEĆNICI!

– Ni doktor ni ja nismo mogli da zaustavimo suze. Majka je takođe bila presrećna kada smo joj pružili dete. Zanimljivo je da vozač Srđan Stojanović uopšte nije znao šta se dogodilo jer se porođaj odvijao tokom vožnje. Čovek je bio šokiran kada je u Nišu ispred klinike video bebu u mom naručju – ispričala je Olgica.

Dosad se ne pamti sličan slučaj u vranjskom porodilištu.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)