ČUDO KOD KURŠUMLIJE: Krava otelila tele sa dve glave, domaćin zamalo palo u nesvest!

deformitet

Foto: Printskrin-ilustracija/ Youtube/CBNS

U selu Visoka, kod Kuršumlije, u domaćinstvu Milosava Perovića, noćas je krava otelila tele sa dve glave koje je poživelo tek sat vremena

Perovići su još uvek u šoku zbog nesvakidašnje prinove, a Milosav Perović objašnjava da je njegova krava simentalske rase sinoć počela da se teli i da je odmah primetio da nešto nije u redu, pa je u pomoć pozvao veterinare iz Kuršumlije.

– Kada je veterinar otelio kravu i izneo tele, na njegovom telu su stajale dve glave, iste veličine, sa ušima, očima. Spustio ga je na slamu pored krave. Obe glave su gledale i jezicima počele da oblizuju sluz na njuškama i nozdrvama. Obuzeo me je neopisiv strah, koji me i dalje ne pušta, posle sat vremena je uginulo – rekao je Perović (65).

[adsenseyu5]

Perović je naveo da nikada nije pozvao veterinara prilikom teljenja krava i da je to uvek uspešno sam radio.

– Ili su se krave same telile, zdrave i prave, nikada im nije bila potrebna intervencija. I ova krava se više puta telila sama. Parila se prirodnim putem, sa bikom iste rase. Šta se ovo desilo, ja nemam objašnjenje, zatečen sam i veoma uplašen – rekao je Perović.

CARINICI ZAUSTAVILI NA “GRADINI” SKUPOCENI BMW: Kad su pogledali šta krije u džepovima, odmah su sve pretresli!

Veterinar Goran Sudimac, koji je otelio Perovićevu kravu, iz veterinarske stanice u Kuršumliji, kaže da je ovo prvi slučaj da se oteli dvoglavo tele, ali da se veoma često dešava rađanje mladunaca drugih domaćih životinja s različitim deformitetima.

– Na teritoriji opštine Kuršumlija je to naročito izraženo u proteklih deset godna. Rađaju se životinje sa svakakvim deformitetima. Skoro smo u jedniom selu otelili tele sa osam nogu, četiri zadnje i četiri prednje, zatim tele bez rebara i drugim deformitetima – rekao je Sudimac.

[adsenseyu1]

On smatra da do deformiteta teleta u domaćinstvu Perovića nije došlo genetskim putem.

– Moguće je da u spermografiji bude neki procenat deformiteta spermatozoida ili da jajna ćelija ne bude razvijena do kraja. Takođe, u razvoju embriona može doći do deformiteta i da to bude razlog da ovo tele ima dve glave – kazao je Sudimac.

OSTAVIO TRUDNU LJUBAVNICU: Nakon devet meseci dobio RAZGLEDNICU OD NJE i srušio se!

Zbog iznemoglosti i teškog teljenja, krava simentalka u domaćinstvu Perovića je pod nadozorom veterinara iz Kuršumlije.

DRAMA NA SUĐENJU: Mirjana otkrila kojim se PRLJAVIM TRIKOM Miroslav Ilić poslužio na ročištu!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]