Crnogorski Mitropolit otkrio NEVEROVATNU TAJNU O SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM! I teško optužio Srpsku pravoslavnu crkvu (INFO)

ostrog

Foto: Printscreen/wikipedia

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, iznenadio je vernike izjavom da nije siguran da je Sveti Vasilije Ostroški i dalje pod Ostrogom.

– Pitanje je, kad su nosili Svetog Vasilija Ostroškog, kroz Nikšić i kroz Hercegovinu da li je Sveti Vasilije u Ostrogu – rekao je on

[adsenseyu5]

– Pitanje je, kad su nosili Svetog Vasilija Ostroškog, kroz Nikšić i kroz Hercegovinu da li je Sveti Vasilije u Ostrogu – kazao je Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, nakon službe, i osveštanja grozđa, koja je na Ivanovim koritima povodom praznika Preobraženja služena na guvnu u neposrednoj blizini crkve Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima.

MASOVNA TUČA DVE PORODICE ZBOG PUTA: Onda se pojavio on na traktoru i nastao je HAOS (VIDEO)

On je optužio čelnike SPC da lome čestice Crnogorskih svetitelja, prenosi Kodex.

– Mi imamo pet – šest svetitelja u Crnoj Gori. Dvadesetih godina prošlog veka u Crnoj Gori je bio plan, u vreme Fatića koji je rekao  “sad nismo više Crnogorci, sad smo Srbi”  da se mošti Crnogorskih svetitelja spale ili zakopaju duboko u zemlju.

Danas imamo istu stvar. Samo što ne sahranjuju svetitelje nego lome njihove čestice i nose ih po Evropi.

[adsenseyu1]

Tako je od čestice moštiju Svetog Vasilija Ostroškog napravljerna crkva u Beogradu, na Bežanijskoj kosi.

Sada, nedavno, nosili  su čestice Svetog Vasilija Ostroškog u Češku i tamo davali čestice naših svetitelja – kazao je Mihailo, piše portal Analitika.

Kako je kazao pitanje je do kada će to trajati.

Lekar koji je ugasio aparate koji su Tita održavali u životu: Čuo sam njegove poslednje reči!

– Ja verujem, da ako to budemo dozvolili, i kao ljudi i kao Crnogorci nestaće naših svetitelja. Pre svega Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog.

Oni nose sveto miro Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i njime pomazuju strance, koji prelaze iz katolicizma u pravoslavlje.

U Crnoj Gori nije bilo mira prosvetitelja, da se uzima i da se pomazuje, jer to je izigravanje i Crnogoraca, i Crnogorskih svetinja, i Crnogorske istorije i Crnogorske države.

OVO JE SRBIN KOJEG JE UBIO ALBANAC: Potegao nož da bi se pokazao pred devojkama, poslednji detalji zverskog ubistva u Beču (FOTO)

Molim vas razmislite o ovome, da se ovome stane na put.

Ja ću tražiti direktno od Vlade Crne Gore, i svi mi koji možemo nešto da kažemo da se to zaustavi – kazao je mitropolit Mihailo .

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/ Telegraf.rs / Izvor: portal Analitika)

[adsenseyu2]