CRNOGORCI U NEVERICI: Srpskom kralju pored MILOČERA I BOGATIH VILA na Jadranu moraće da vrate i ZLATO sa Cetinja! (INFO)

kralj

Karađorđevići su tražili da vide da li je njihovo nasledstvo u trezoru Narodne banke, ali im to još uvek nije omogućeno, a pored zlata iz Titovog sefa oni imaju pravo i na bogastvo na Cetinju

Nakon rehabilitacije prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića, nastavlja se postupak za restituciju imovine, koja je oduzeta njegovoj porodici. Koju on, nakon što je ukinuta presuda Prezidijuma Predsedništva Skupštine FNRJ od 8. marta 1947. godine, ima pravo da traži da se vrati u njegovo vlasništvo.

Nakon silnih vila po celoj bivšoj Jugoslaviji, a o čemu je Telegraf.rs pisao, prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević ima pravo da traži da mu se vrati i zlato koje je pripadalo porodici Karađorđević, a koje je bilo u Titovom sefu, kao i ono crnogorskog kralja Nikole koje se nalazi na Cetinju.

[adsenseyu1]

Zanimljivo je da se posebno ordenje kraljice Marije i druge kraljevske insignije čuvaju u sefu Josipa Broza Tita, u Narodnoj banci Srbije. Ali porodica Karađorđević, još uvek ne mogu da vide šta se nalazi u sefu.

– Titov sef još nije otvoren u prisustvu članova porodice Karađorđević – otkriva prinčev advokat Đorđe Đurišić.

Foto: Wikipedia/Lumen roma, Tanjug

On kaže da su Karađorđevići tražili da vide da li je njihovo nasledstvo u trezoru Narodne banke, ali im to još nije omogućeno.

Ukoliko se zaista utvrdi da su u sefu mnoge stvari koje su pripadale dinastiji Karađorđevića,posebno ordenje kraljice Marije, i druge kraljevske insignije, kao i dosta zlata, naslednici imaju puno pravo da traže da i se to vrati – objašnjava Đurišić.

Pravno gledano prestolonaslednik Aleksandar II ima pravo i na naslestvo, tačnije zlato kralja Nikole koji se odrekao svega u Korist Karađorđevića.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

2 Comments on "CRNOGORCI U NEVERICI: Srpskom kralju pored MILOČERA I BOGATIH VILA na Jadranu moraće da vrate i ZLATO sa Cetinja! (INFO)"

  1. neka uzme svima republikama sve što je pripadalo karađorđevićima a ne da kod nas paratizira i oekaru hleb ne plaća

  2. moze neka uzme samo neka vrati dva aviona zlata sto je opljackao Srpski narod kad je odlazio

Comments are closed.