Carinicima rekao da nema šta da prijavi u automobilu, a kad su ga “provalili”, dao je neverovatno objašnjenje (FOTO)

granica

Foto: MUP

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš privremeno zadržali skoro 400 parfema i gotovo 700 raznih kozmetičkih proizvoda, otkrivenih kod 47-godišnjeg srpskog državljanina romske nacionalnosti iz Kosovske Mitrovice, koji se iz Ade zaputio u Nemačku.

Putnik je ovaj prekršaj pokušao da opravda službenicima rekavši im da nije uračunjiv, jer “nije u stanju da kontroliše svoj hronični poriv za neumerenom kupovinom”, o čemu, kako je naveo, poseduje i medicinsku dokumentaciju, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje u “mercedesu“ nemačke registracije kojim je upravljao pomenuti putnik.

U autu je bilo skoro 400 parfema, Foto: MUP

Carinicima je najpre rekao da nema ništa da prijavi, ali kako se unutrašnjost automobila nije mogla videti zbog zatamnjenih stakala, carinici su se odlučili za detaljan pregled i ubrzo utvrdili da je automobil prepun parfema i kozmetike.

PREGRŠT PARFEMA

Čim su otvorili gepek, carinici su ugledali pregršt parfema i šminke koja se nalazila u prtljažniku, u koferima putnika, ali i na zadnjem sedištu automobila, gde je bila prekrivena drugim stvarima.

Carinicima prvo rekao da nema ništa da prijavi, Foto: MUP

Unutrašnjost automobila nije mogla da se vidi od zatamnjenih stakala, Foto: MUP

Reč je o velikoj količini parfema i raznih, uglavnom dekorativnih, kozmetičkih proizvoda u pojedinačnim pakovanjima i setovima poznatih robnih marki kao što su “Versaće”, “Lankom”, “Koko Šanel”, “Dior”, “Mek”, “Tom Ford”, “Guči” i drugih, precizira se u saopštenju.

(Dnevne.rs/telegraf.rs/Izvor: Tanjug)