CARINICIMA NA GRANIČNOM PRELAZU “BATROVCI” REKLI DA NE NOSE PUNO PARA, a onda je otvoren kofer (FOTO)

granica

Foto: Tanjug/Uprava Carine, Telegraf

Carinici su, u saradnji sa policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, zaplenili više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu.

Prekršaj je otkriven 13. aprila, kada je džip “grand čiroki” nemačkih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, saopštila je Uprava carina.

Za volanom džipa koji se išao iz Nemačke ka Turskoj bio je sredovečni nemački državljanin turskog porekla, a na suvozačevom mestu saputnik turske nacionalnosti, po zanimanju građevinski radnik.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, te da vozač sa sobom nosi 9.500 evra, a suvozač svega 2.200.

Foto: Uprava Carina

Foto: Uprava Carina

Međutim, tokom detaljnog pregleda carinici su otkrili da se u suvozačevom koferu nalaze dve koverte sa po 20.000 evra. Jedna koverta bila je umotana u čaršav, a druga je pronađena u unutrašnjem džepu suvozačeve jakne.

DVE KOVERTE SA 20.000 EVRA

Takođe, u džepu njegovih pantalona koje su se nalazile na zadnjem sedištu džipa pronađeno je još 2.200 evra, koje je prijavio.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak od 32.200 evra privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

   

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)