ČANAK BRUTALNO ISPROZIVAO CRKVU: Otimate od usta LEKARIMA, UČITELJIMA, VOJNICIMA!

političar

Nenad Čanak, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

“Povedite računa, jer ako zakoni ne važe za jednu konfesiju, zašto bi važili za neku drugu? Ili, za bilo koga? I, da završim. Reči ‘… Oprosti im Oče, ne znaju šta čine’, za vas ne važe.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je danas delove Srpske pravoslavne crkve da saopštavanjem da će crkve biti otvorene u nedelju, za pravoslavni Uskrs, krše zakon, podrivaju stabilnost zemlje i čine “akt biološkog terorizma”.

“Dakle: ko ima prihode a ne plaća porez, otima od usta lekarima, učiteljima, vojnicima, policajcima i podriva stabilnost moje zemlje. Ko poziva u uslovima pandemije na nepoštovanje zakona i naredbi o zabrani okupljanja, čini akt biološkog terorizma i podriva stabilnost moje zemlje”, napisao je Čanak na Tviteru.

TUGA DO NEBA: Dr Marković preminuo od posledica korona virusa, zaražena i njegova supruga

Dodao je da sveštenička mantija nije zaštita od virusa i ne sme da bude zaštita od zakona.

“Povedite računa, jer ako zakoni ne važe za jednu konfesiju, zašto bi važili za neku drugu? Ili, za bilo koga? I, da završim. Reči ‘… Oprosti im Oče, ne znaju šta čine’, za vas ne važe. Vi odlično znate šta radite. I za čiji račun”, poručio je Čanak.

 

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Agencije)