BRUKA I SRAMOTA: Pravoslavni sveštenik nije hteo da sahrani troje dece koja su stradala u požaru, odbio jer nisu krštena!

post

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Sramota je da sveštenik nije hteo da sahrani decu jer nisu krštena. Shvatam ja razlog, ali to su mala nevina deca, koja još nisu ni stigla da se krste, kaže ogorčeni ujak dečice Dimitrije Bogoevski

VAJSKA – Osmomesečnu Isidoru, Nikolu (2) i Nikolinu (4) Ramadani iz Vajske pravoslavni sveštenik iz Bača nije hteo da sahrani i održi opelo na seoskom groblju jer deca nisu bila krštena, kaže ogorčeni ujak dečice Dimitrije Bogoevski.

[adsenseyu5]

– Sramota je da sveštenik nije hteo da sahrani decu jer nisu krštena. Shvatam ja razlog, ali to su mala nevina deca, koja još nisu ni stigla da se krste. Neko je od komšija pitao katoličkog sveštenika i on je odmah rekao da hoće, rekao je: „I da su kršteni i nekršteni, svi su isti pred Bogom.“ On čak nije hteo ni dinar jedan da uzme, od tuge, koliko mu je bilo žao dece. Veoma me boli, kao i sve nas -zaključio je ujak.

DRAMA POZNATE PEVAČICE I NJENE ĆERKE: Luna Đogani se onesvestila nakon skandala koji je napravila Anabela! (INFO)

U Eparhiji bačkoj, na pitanje zbog čega sveštenik iz Bača nije hteo da održi opelo, đakon Miroslav nam je prvo rekao da nekrštenima ne može da se drži opelo, a kada smo rekli da su to deca, rekao je da sačekamo da proveri. Nakon provere samo nam je kratko rekao: „Nećemo se oglašavati.“

DRAMA POZNATE PEVAČICE I NJENE ĆERKE: Luna Đogani se onesvestila nakon skandala koji je napravila Anabela! (INFO)

Ujak kaže da su zahvalni opštini Bač i Centru za socijalni rad, koji su snosili troškove sahrane.

(Dnevne.rs/Izvor:S.S.,Kurir.rs)

[adsenseyu4]

1 Comment on "BRUKA I SRAMOTA: Pravoslavni sveštenik nije hteo da sahrani troje dece koja su stradala u požaru, odbio jer nisu krštena!"

  1. Sva deca su pred Bogom opravdana i zasticena,nije bitno ni krstenje za coveka ako ne veruje u Boga,ovo je za odrasle punoletne osobe,a ide na obraz i dusu svakog svestenika koji odbije ovaj cin ,sama pravoslavna crkva je vec odavno otisla i udaljila se od svojih Srba,zato nemojte tugovati za njima ,bol je veliki za porodicu i ovi koji treba da utese duse zivih ljudi snosice svoju licnu sudbinu i opravdanje pred Bogom,neka se smiluje i na njihove duse!

Comments are closed.