BOŠKO NIČIĆ JEDNIM STATUSOM UJEDINIO ZAJEČARCE: Kućice za hiljadu pasa bez vlasnika na području grada na Timoku

kucice

Foto: printscreen/RTS

Ponekad je i samo jedan status na društvenim mrežama dovoljan da pokrene korisnu akciju. Gradonačelnik Zaječara je preko interneta okupio ljude koji žele da pomognu napuštenim psima.

Ovo će biti sklonište od zime za Mašu i Debeljucu, ali i za još hiljadu pasa bez vlasnika na području grada Zaječara. Zdrava ideja, da se pomogne životinjama, okupila je donatore i dvadeset pet kućica je već stiglo.

“Nadamo se da će proizvođač uspeti da već do Nove godine stignemo do cifre od 100, mi sada imamo novca za nekih sedamdesetak kuća ali ovo je ono što je u prvoj turi isporučeno, ja mislim da ćemo najakasnije do Srpske nove godine, svih stotinak kuća postaviti”, kaže Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

DUGOROČNA PROGNOZA ZA DECEMBAR: Pola meseca će biti sa snegom, a evo šta se prognozira za NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE (GRAFIKON)

Kućice će biti i pravi ukras u gradu, a moći će i da se čiste na adekvatan način. Grad će obezbediti posebne prsluke za volontore udruženja “Beta” koje brine o psima i drugim napuštenim životinjama.

Maša i Debeljuca na ovaj način svakog dana dobijaju obroke od volontera “Bete”, a dobiće i svoje kuće. Ono što je važno je da te kuće ostanu tu gde jesu da psi budu zbrinuti, jer nemojte zaboraviti, to su ipak naši najbolji prijatelji.

psi

Foto: printscreen/RTS

Udruženje “Beta” osim što hrani i leči životinje sa ulice, posreduje kod udomljavanja i svake vrste pomoći bićima koja isključivo zavise od ljudi. Svaka vrsta pomoći im je dobrodošla.

“Smatramo da osoba koja pomogne napuštenoj životinji sigurno će pomoći i deci i ljudima zato što je to osoba sa empatijom. Nadamo se stvarno, pošto ih ima u svim gradovima, da će se i svi drugi gradovi priključiti ovoj akciji”, kaže Ivana Đokić, iz Udruženja “Beta”.

DUGO JE ĆUTALA O LJUBAVNOM ŽIVOTU: A sada je lepa voditeljka RTS-a presrećna pored OVOG FRAJERA i više se ne krije (FOTO)

Imamo priliku da vežbamo saosećajnost, u ovoj priči saosećajnost prema psima. To je čini se, jedan od načina, da unapredimo i po nekad jako komplikovane odnose među ljudima.

(Dnevne.rs/Izvor: RTS)