BLIŽI SE KRAJ LETA: Još možemo na more, a evo i tačno gde

Grčka

Foto ilustracija: Promo

Bliži se kraj leta a mnogi se zbog epidemije koronavirusa i dalje pitaju, da li i gde uopšte da idu na odmor. Zbog nestabilne epidemiološke situacije, putnicima iz Srbije je zabranjen ulazak u većinu zemalja.

Među Srbima najpopularnije su Grčka i Crna Gora, ali tamo je građanima Srbije zabranjen ulaz.

Hrvatska je jedna od turističkih destinacija na koju srpski turisti trenutno mogu da putuju, bez straha da će po dolasku u tu zemlju biti zadržani u karantinu.

IDE NA BOLJE: Testirano više od 8.000 osoba, pozitivno manje od 3 ODSTO (INFO)

Potreban im je samo negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. U Krvatskoj se brojevi zaraženih smanjuju, pa je danas broj novozaraženih 45, od kojih je za 10 osoba utvrđeno da su virus dobili na godišnjem odmoru.

Kada je zatvorena granica sa Grčkom, mnogi su se okrenuli bugarskom primorju. I u toj zemlji, gotovo ista procedura kao i u Hrvatskoj – potreban je negativni PCR test ne stariji od 72 sata. Bugarska beleži pad novozaraženih, a u poslednja 24 sata prijavljena su nova 53 slučaja i dvoje umrlih.

Iako je poslednjih godina, a posebno ovog leta Albanija privlačna mnogim srpskim turistima, zbog slobodnog ulaska, bez testa, a i zbog nedostupnosti obližnjih destinacija i zatvorene granice sa Crnom Gorom – ipak nije tako bezbedno otići na jug Balkana. Naime, zvaničnici te zemlje su rekli da je cela Albanija crvena zona i da je situacija alarmantna. U poslednja 24 sata, registrovano je 136 novozaraženih.

Kada je reč o Turskoj, građanima Srbije za ulazak u zemlju nije potreban test, a granice su uveliko otvorene. Zanimljivo je da u antalijskog regiji, već dva i po meseca, zvanično nema zaraženih zbog pooštrenih mera po hotelima.

STRAH OD KORONE: Srbi grabe ove vitamine, ONI SU NAJJAČA BRANA OD KORONE?!

Pre samo nekoliko dana, obnovljeni su letovi za Egipat, pa naši državljani mogu da letuju u Hurgadi i Šarm el Šeiku, uz nešto niže cene nego ranije. Nije potreban PCR test, a ni po dolasku građane ne očekuje karantin. Ipak, budite oprezni – poslednjih dana, broj novozaraženih u toj zemlji raste.

U nekim drugačijim uslovima malo ko bi poverovao da bi bosansko-hercegovačko primorje vrvelo od turista iz Srbije. Ovog leta privlačan je Neum, mesto koje je jedini izlaz Bosne i Hercegovine na more. Putnicima iz Srbije nisu potrebni ni testovi, ni rešenja o samoizolaciji. Ipak, građanima se savetuje oprez ako se odluče za odlazak tamo, jer su podaci alarmantni – 16 umrlih i 171 novobolela osoba od koronavirusa u poslednja 24 sata

 

Dnevne.rs, TV Prva