BIO JE PRIMER KAKO SE VOLI SRBIJA: Ko je JUNAK iz Beograda kome se poklonila CELA ZEMLJA

mural

Foto: Facebook/Orlando-ESK

Na muralu u Padinskoj Skeli stoje reči “da se ne zaboravi i da služi kao primer drugima kako se voli svoja zemlja”. Iznad tih reči stoji slika Dragana Marinkovića, a ispod njih u svečanim uniformama salutiraju vojnici Vojske Srbije.

Bitka za Košare odnela je 108 života, uglavnom mladih boraca koji su se hrabro suprotstavljali brojčano jačem protivniku koji je imao pomoć u vidu NATO snaga.

Dragan Marinković rođen je u beogradskom naselju Padinska Skela 1978 godine. Na odsluženje vojnog roka, otišao je za vreme NATO agresije na našu zemlju, gde je u 125. motorizovanoj brigadi, služio sve do smrti u noći između 10 i 11 maja.

Dragan je bio jedan od mladića koji su tu noć izgubili život nakon što su njihov položaj NATO snage napale kasetnim bombama. U njegovu čast, njegovi saborci i prijatelji, potrudili su se da njegovo ime i dalje živi kroz mural koji su oslikali u Padinskoj Skeli.

Marinkovićevi saborci potpukovnici Srđan Nikolić i Zoran Kukić i zastavnik prve klase Robert Krivokuća iz 125. Motorizovane brigade i 72. Izviđačko diverzantskog bataljona ali i predstavnici 549. brigade, bili su samo neki od Draganovih prijatelja koji su prisustvovali svečanom činu prikazivanja muralaoslikanoj na sportskoj hali u Padinskoj Skeli.

Jelena Marinković, član porodice tragično nastradalog Marinkovića, rekla je da je on bio partiota i veliki protivnik svake nepravde.

– Mi smo preponosni na njega i taj mural nam veoma znači – rekla nam je ona.

 

(Dnevne.rs/Blic.rs)