“Bila sam dobra” Pismo Deda Mrazu devojčice iz Beograda KIDA SRCE, njena NAJVEĆA ŽELJA je GANULA CELU SRBIJU

horoskop

pixabay

Najjasniji dokaz da je sve materijalno manje važno.

Drhtavim dečijim rukopisom, devojčica Peka iz Beograda napisala je pismo Deda Mrazu. Uložila je mnogo truda da ga napiše i ulepša crtežima, dala sve od sebe da ga ubedi da joj ispuni ono što već dugo želi. To je samo glas – potreban da kaže hvala najdražima koji je paze i vole, i odrekla bi se za to čak i čokolade, onog najmanjeg, materijalnog na šta je pomislila.

Defektolog Sanja Krstić podelila je njeno pismo na svom Fejsbuk profilu, i od tada mnogima promenila njihove novogodišnje želje. Sada svi žele da se ostvari Pekina.

– Da li ste se nekad zapitali da li vam je zaista neophodno nešto za čime patite? Nov telefon, kapa, jakna. Da li su to ključne stvari za našu sreću? Kao jednu lepu lekciju, fotografisala sam pismo jedne moje divne devojčice – napisala je Krstić.

Šestorica siledžija su OPKOLILA devojku, a onda je svaki od njih ZAŽALIO dan kada se rodio! (VIDEO)

A devojčica je napisala ovo:

– Dragi Deda Mraze, Bila sam dobra ove godine i zaslužila sam čokoladu. Imam još jednu želju, ako bi mogao da mi ispuniš da dobijem glas. Da mogu mami da kažem da je volim, i sestri: “Sofija, mnogo želim da se igramo!” Rekla bih: “Tata, dođi kući!” Mojim drugarima da kažem: “Hvala dobri drugari, ja vas volim!” Ako je to puno želja, onda ne mora čokolada. Može samo ovo drugo! Voli te Peka.

Peka boluje od cerebralne paralize, objasnila je defektolog. Ne govori, ali je vrlo inteligentna i piše pesme i priče.

– Ona me svaki dan iznova uči bitnim stvarima i lekcijama. Koliko nam malo treba da budemo srećni, i koliko nam to malo uvek nedostaje… Čuvajmo prave vrednosti. Zdravlje, porodica i ljubav – zaključila je Krstić.

(Dnevne.rs/izvor: Alo)