BILA JE TITOVA STJUARDESA I FATALNA LEPOTICA: Milka je odbila udvaranje moćnika pa su se i kalašnjikovi potezali, ali je njen odgovor i dalje bio “NE”

stjuardesa

Foto: printscreen/youtube

U jednom od beogradskih domova za stara lica sreli smo Milku, ženu čija je životna priča toliko neverovatna da bi vredelo napisati knjigu o njoj

Milka Jakulić bila je dugogodišnja stjuardesa Josipa Broza Tita. Proputovala je ceo svet sa njim, upoznala velike i ozbiljne ljude, ali zbog odbijanja njednog udvarača – potezao se i kalašnjikov.

– Od mnogobrojnih putovanja pamtim jedan koktel sa drugog kraja sveta. Oko nas su bili ministri, političari, ambasadori… Te večeri me je za ples pitao Vladimir Popović, sekretar Josipa Broza Tita. Taj čovek je znao sve Titove tajne, bio je glavni posle njega.

 Zgodan, lep, crn, naočit… Iz strahopoštovanja sam počela da plešem s njim, ali tokom plesa me je previše stiskao, što mi i te kako nije prijalo. Da bi mi u jednom trenutku šapnuo na uho da moram da dođem kod njega u sobu na kafu.

FOTO: Vladimir Popović/Wikipedia

Kada sam ga odbila odgurnuo me je, za njega nije postojala reč “NE”. Tresla sam se kao prut, nisam mogla da dođem sebi. Nisam znala koje posledice nosi to moje odbijanje.

Njegovo “moljakanje” trajalo je nekoliko dana da bi jedne večeri neko zakucao na vrata moje hotelske sobe. Sa druge strane stajali su muškarci sa kalašnjikovima i naređenjem da moram iste sekunde da krenem sa njima. Titov sekretar je još jednom bio odbijen – rekla je Milka Jakulić

Milka priča da se odmah požalila pilotu, koji joj je bio nadređen, na zle namere sekretara. Ta priča je vrlo brzo stigla do Tita, nakon čega Popović i Milka nikada više nisu bili na istom letu.

Mnogi su želeli Milku, a biti u to vreme Titova stjuardesa bilo je nešto najbolje što ste mogli i da zamislite da radite. Ali, koliko god da su se momci trudili i mutili joj razum, uvek se vraćala i želela samo svog Bodu.

TUGA Mama ne prestaje da vas voli, čak i kada umre: Zauvek ostaje vaš anđeo čuvar!

Sa suzama u očima, Milka kaže da su proslavili 40 godina braka samo nedelju dana pre njegove smrti, a ovo podsećanje za Dan zaljubljenih je njen poklon za njegovu bezgraničnu ljubav.

Ona je već nekoliko godina, od trenutka njegove smrti, u Domu za stara lica gde u svojoj sobi čuva uspomene na njih dvoje i svoj nestvaran život.Nije želela sa nama da podeli fotografije iz mladosti jer, kako kaže “kako bi se odbranila od starosti, ne želi da se seti svoje lepote iz mladosti”.

 

(Dnevne.rs/Izvor: Telegrtaf.rs)