BEZ DLAKE NA JEZIKU: Đorđević o “bežanju Hrvata sa postolja” i trojci koja im je srušila snove!

košarka

Foto: Printscreen/AP/Tanjug

Aleksandar Đorđević je čovek koji je ispisao mnoge stranice istorije naše košarke. Medalje je osvajao kao igrač, a sada i kao trener postiže velike uspehe na klupi reprezentacije. Gde god da se pojavi, Sale je velika zvezda. Na turniru u Zadru, gde se njegov Bajern priprema za početak sezone, Hrvatima je govorio o mnogim zanimljivim stvarima.

Bez priče o silasku sa postolja 1995. godine nije moglo ni ovoga puta.

– Pritisak državnih vrhova na sportiste je bio veliki i ne samo tada. Sećam se da su Zdovca uklonili iz reprezentacije Jugoslavije u polufinalu Rima. Bio sam tamo, svi smo zajedno plakali. Tako je bilo. Sportisti su se uvek koristili u razne nacionalističke svrhe i interese. Silazak sa postolja? Ne mogu da kažem da je to bio ružan čin, ali je svakako bio neprimeren za jedno tako veliko takmičenje. Nema opravdanja. Mi to danas prihvatamo kao deo ludog vremena – rekao je Đorđević za “Indeks”.

[adsenseyu5]

Dve godine kasnije, Đorđević je čuvenom trojkom na Evorbasketu u Španiji srušio snove Hrvata o medalji.

MONSTRUOZNO UBISTVO: Manekenka Jana pronađena mrtva pored svoje bebe sa iščupanim DELOVIMA tela i SKINUTIM SKALPOM!

– Ta trojka značila mi je mnogo jer je bila prekretnica za naš srpski, u ono vreme jugoslovenski košarkaški put. Ko zna što bi bilo da je bilo obrnuto. O tome niko ne razmišlja – objasnio je Đorđević.

O problemima komšija, nije hteo mnogo da priča.

– Ne bih se bavio Hrvatskom. Mi imamo našu zemlju… Radimo onako kako mislimo da je dobro, a ključna reč je “zajedništvo” – poručio je Đorđević.

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Uskoro kreće BLOKADA SVIH GRADOVA u Srbiji po najavi MUP-a, evo i zbog čega (INFO)

(Dnevne.rs/Izvor:B.O.,Blic.rs)

[adsenseyu4]