Baka Stojana (82) dočekala Novu godinu u mraku i pod ćebetom! Zbog duga od 22.000 dinara isključili joj struju

struja

Foto: Telegraf

Stojana Mrdaković (82) provela je praznike u mraku, ispod ćebeta, a po svoj prilici tako će provesti i zimu, jer su joj zbog duga od 22. 000 dinara isklјučili struju.

Ona živi u ulici Braće Roganović u Gariću, a struja joj je isklјučena posle Svetog Nikola.

Starica prima penziju oko 12. 000 dinara i od nje izdržava i sina, koji je sklon alkoholu. Sa tom najmizernijom penzijom ona na leđima nosi sav teret života i sve što joj je sudbinski dato.

Iako je već u poznim godinama, njena skromna kuća je uredna i ona se trudi, koliko joj zdravlјe dozvolјava, da je redovno čisti.

UBIJEN GREŠKOM? Detalji ubistva muškarca na Banovom Brdu

– Ne znam koji je tačno dan bio, ali su mi isklјučili struju posle Svetog Nikole. Platiću ja to, ali trenutno nemam para – kratko dok leži pokrivena ćebetom kaže ova nesrećna žena.

Ona nikada nije tražila pomoć, jer je navikla da se muči i da ponosno podnosi sve nedaće koje su je u životu snašle. Sa svojim više nego skromnim primanjima, uvek je uspevala da isplati bar sve dugove.

Foto: Telegraf

Sada nije uspela…..

– Ne znam šta da radim, ni kome da se obratim- dodaje u pola glasa, jer je sramota od muke koja ju je snašla.

SNEŽANA (24) VEĆ PET I PO MESECI U KOMI! Suđenje bogatoj slikarki iz Crne gore koja je na licu mesta BMW-om ubila Miloša Vukomanovića prate brojne kontroverze

I tako u haldnoj sobi, bez struje starica je dočekala ovu 2019. godinu. I dalјe čeka da se neko čudo desi i da barem za Božić bude u toplom, uz skroman ručak koji njena penzija ne može da izdrži.

Nјoj nisu bile naklonjene službe i institucije, jer su je u sred zime ostavile bez osnovnog: svetla, toplote i dostojanstva.

А službe ćute…

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf)