AMERIKANAC IZ ILINOISA UPOREDIO ZAGREB I BEOGRAD: “Nemaju menjačnice, kladionice, kineske radnje i NOĆNI ŽIVOT”

uporedjivanje

Foto: printscreen/youtube

Čarls Kater, Amerikanac koji je odrastao u Ilinoisu i 2010. se preselio u Beograd jer se u taj grad zaljubio, objavio je pre par dana novi video na svome Jutjub kanalu na kojem je usporedio hrvatsku i srpsku prestonicu.

– Lepo sam se proveo u Zagrebu, baš je lep grad. Primetio sam razlike u jeziku, u Beogradu kad jedu kažu “prijatno”, a u Zagrebu “dobar tek”, u Srbiji “izvini”, ovde u Hrvatskoj “oprosti”. Umesto “zdravo”, kažu “bok”, ima mnogo malih čudnih razlika.

-Druga stvar je što u Zagrebu ne možete da nađete menjačnicu, dok u Beogradu o tome ne morate da brinete jer ih imate po tri u svakom bloku, svuda ih ima. Takođe, u Zagrebu nema kladionica kao u Beogradu, a nema ni toliko kineskih radnji. Što mi se ne sviđa, ja baš volim da idem u kineske radnje.

NOAM ČOMSKI: Albanci su kao DIVLJE PLEME, prihvaćeni su od Srba na Kosovu, pa proterali domaćina!

Amerikanac kaže da tokom boravka u Zagrebu nije čuo nijedan negativan komentar zbog toga što živi u Beogradu.

– Govore mi ljudi, posebno oni mlađi, da će sa godinama biti sve manje problema na relaciji dve zemlje. Kažu mi “pa mi volimo iste filmove, istu muziku”, to mi je baš pozitivan utisak.

Čarls je dobro upoznao i noćni život Zagreba. Baš kao i Beograda.

– Izašli smo u Zagrebu u 21.30 napolje i nije bilo ljudi na ulicama. Sve pusto, kafići uglavnom prazni, a u Beogradu i drugim gradovima je krcato sve do dva-tri ujutro!

OŠTAR ODGOVOR RUSIJE NA PRITISKE ZAPADA: Vladimir Putin ujedinjuje Srpsku i Kosovo sa Srbijom do 2022. godine

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)