Ali Redža, TUŽILAC specijalnog tužilaštva KOSOVA: Sprema se TERORISTIČKI NAPAD na Kosovu, svi su u PRIPRAVNOSTI?!

oruzje

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

Ali Redža, tužilac specijalnog tužilaštva Kosova, poručio je da su o tome obaveštene kosovske institucije, ali nije želeo ništa konkretnije da kaže

Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Redža tvrdi da Kosovu preti novi teroristički napad, koji će biti identičan onom koji se dogodio nedavno u Kumanovu.

Severnoj srpskoj pokrajini već neko vreme preti realna opasnost od napada ekstremista, ali kosovski tužilac mora da bude određeniji i da u celu priču uključi i Srbiju, poručili su sagovornici Naših novina.

Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu – poručio je Redža ne navodeći detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obaveštene kosovske institucije.

Dodao je samo da trenutno radi na jednom teškom slučaju za “koji se očekuje da se desi”, ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo sprečiti svako krivično delo.

Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem uMakedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovu se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo – poručio je on.

Tim povodom, predsednik Odbora za kontrolu bezbednosti Miomir Stojanović je za ovaj list izujavio da Ali Redže ne sme da se uzima zdravo za gotovo.

Sama činjenica da je to izjavio kosovski funkcioner govori da je reč o podacima službi bezbednosti. Ipak, ti podaci moraju da se ustupe Srbiji i zemljama u komšiliku – rekao je Stojanović, i dodao:

– Mi ne možemo da znamo da li je zaista reč o validnim podacima ili je ovo izgovoreno u svrhu zastrašivanja Srba, ali ono što je sigurno je da Kosovu stalno preti latentna opasnost od terorističkog napada.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Telegraf.rs / Naše novine)