ALBANSKI MINISTAR UPOZORAVA: Naša pregovaračka moć je najveća na Balkanu

ministar

Ministar za socijalna pitanja Albanije , Veljiaj , uveren je da su Albanci u drugim okolnostima danas u poređenju sa prošlošću.

“Naša pregovaračka moć je najveća na Balkanu. Danas smo članica NATOa , a to znači da je postalo praktično nemoguće Albaniju na njenoj teritoriji ugroziti. Za stolom smo sa moralnom superiornošću i sigurno i vojnom u ovom momentu . Po novoj realnosti treba da unapredimo i te odnose”, rekao je Veljiaj, o odnosu Albanaca prema srpskoj državi.

Kada je govorio o poseti premijera Edi Rame Begoradu, Veljiaj je rekao da stav Srbije ne zavisi više od njenih političkih stavova, već od realnosti koju danas imamo na Balkanu.

[adsenseyu5]

“Danas je realnost Kosova nepovratna. Danas, realnost o jačanju albanskog faktora na Balkanu politički i u međunarodnim odnosima sa očekivanim statusom «kandidata» je nepovratna. Činjenica da su premijeri Kosova, Srbije i Albanije bili zajedno u Londonu da govore na ekonomskoj konferenciji, o ekonomskom razvoju, trgovinskim odnosima i da se ne bore za rat, nego za mir, znači da smo de fakto u jednoj novoj fazi. Mislim da je samo pitanje vremena kada će Srbija da prihvati novu realnost”, rekao je Veljiaj u intervjuu za Radio Kosova.

Izgleda da su i Grčka , Rumunija , Slovačka sa znacima koje su pokazale, spremne da prihvate ovu novu realnost za priznavanje okupiranih teritorija. Mislim da nije pitanje ” da li će se desiti ” , već “kada će se to desiti.” I ja verujem da se približilo vreme kada će da se i ukloniti ove barijere, da kažemo, predrasuda jedni prema drugima, u vreme kad se dogodi, kako ja cenim, istorijska poseta premijera Rame”, rekao je on.

[adsenseyu1]

(srbi na okupu)

 

3 Comments on "ALBANSKI MINISTAR UPOZORAVA: Naša pregovaračka moć je najveća na Balkanu"

  1. Jeste , Pashazot ; ali vam neće trajati dugo !!!
    Rusi iduće godine , preuzimaju cijeli Balkanski poluotok ,Ukrajina , Poljsku , Češku , Slovačku , Mađarsku , pa ti gledaj …

  2. Prvo treba da siđete s drveta, pa onda da predstavljate nešto….

Comments are closed.