AKO JE DEVOJČICA, ABORTIRAMO: Užasna praksa uzima maha u Crnoj Gori, a “smrtna presuda” stiže nakon testa u Beogradu!?

devojčice

Foto: Printscreen/youtube/pixabay

Mnoge trudne Crnogorke koje nose devojčice odlučuju se na abortus zbog očekivanja sredine da rode sina, a prema pisanju lokalnih medija, u tu svrhu hrle u srpske klinike kojima je ovo dobra prilika za zaradu.

Kako piše RTCG, Amela (43) je jedna od žena sa severa Crne Gore, iz Bijelog Polja, koja ima troje dece, a u prvim nedjeljama trudnoće podvgla se rizičnom genetskom testu u privatnoj klinici u Beogradu kako bi utvrdila pol deteta.

OTKRIVENO KAKO IZGLEDAJU SEANSE SVEKRVE JELENE MARJANOVIĆ: Čeka se u redu, ona dodirne glavu i bolno mesto, a onda se dešava ČUDO

– Da je bila djevojčica, ne znam šta bih uradila. Srećom, bio je sin. Želela sam sina da bih udovoljila mužu… Znam žene koje su radile više abortusa, nakon što su uradile biopsiju horionskih čupica i otkrile da nose devojčicu – kaže ona.

[adsenseyu5]

Iako je genetsko testiranje u svrhu saznavanja pola zabranjeno i u Crnoj Gori i u Srbiji, nije tajna da se ženama radi bolan i skup test horionskih čupica.

Cena ove intervencije je oko 350 evra, a njime se omogućava da se pre isteka roka za abortiranje (do desete nedelje trudnoće) sazna pol deteta.

Ovaj test se preporučuje samo u slučajevima postojanja ozbiljne sumnje na genetske poremećaje.

Takođe, postoje i druge alternative, kao što je skup Nifty test, kojim se iz krvi majke saznaje pol deteta.

[adsenseyu1]

Međutim, rezultati tog testa su precizni tek u 12. nedelji trudnoće, po isteku zakonskog roka za abortus, ali tada na scenu stupaju crnogorske klinike koje su spremne i na izvođenje ilegalnog prekida trudnoće.

ODREKLA SE SINA I IZBACILA GA IZ KUĆE: Evo kako je pevačica ODREAGOVALA na pitanje o porodičnom skandalu!

SVI JE PAMTE PO ULOZI LOLE IZ „SREĆNIH LJUDI“: Danas živi u Albaniji, evo i čime se bavi tamo!

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu4]