AGONIJA PENZIONERA IZ BEOGRADA: Stigla mu je poruka od pašenoga iz Rusije, sada MORA DA PLATI 15.000 DINARA ZBOG JEDNOG SMS!

muka

Foto ilustracija: Dnevne.rs/Pixabay

Milan Odžić je verovao da se to događa drugima i da ne može biti žrtva skupe i glupe prevare.

A onda je sredinom maja na njegov broj mobilnog stigao virusom zaraženi SMS koji je napravio pravi darmar i u telefonu i na računu.

“Skupa” poruka je stigla od pašenoga iz Rusije.

Ministarka Zorana Mihajlović: Blokade ugrožavaju živote građana, Vlada traži način da odgovori na poskupljenje goriva (INFO)

Kada je Milan otvorio, na telefonu su počele da se događaju čudne stvari.

Pojedine aplikacije su prestale da rade, a neke su izbrisane. Pošto nije uspeo da izbriše poruku, ugasio je telefon, a kada ga je upalio nekoliko sati kasnije shvatio je da telefon ne može da koristi.

razgovor

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Pašenog tvrdi da mu ništa nije poslao.

“Pozvao sam operatera, a službenica me je obavestila da je kartica blokirana jer je došlo do eneromno velikog broja poslatih poruka na brojeve s ruskim pozivnim brojem – njih 733 – priča, za Večernje novosti Milan Odžić.

“Sve one su poslate u roku od dva sata, u razmaku od tri do četiri sekunde.

Usledio je “hladan tuš” kad mu je stigao račun od 15.000 dinara. Podneo je reklamaciju.

“Dobio sam odgovor da su sve poruke uspešno poslate s mog broja i da svaka podleže naplati u skladu sa uslovima korišćenja tarifnog paketa – nastavlja Odžić.

Braća Rusi dočekali Orlove uz zajedničku zastavu i moćnu poruku na srpskom! (FOTO)

“Moj prigovor je odbijen”.

Odžić je bio prinuđen da im se ponovo obrati:

“Rekao sam da je sporna potrošnja nastala ne mojom voljom ili aktivnošću, što bi oni kao stručnjaci trebalo da znaju. Jer fizički je nemoguće slati poruke više od dva sata u ritmu od tri sekunde. Da sam to uspeo ja bih se upisao u Ginisovu knjigu rekorda. Oni čak u svom odgovoru nisu nijednom rečju pomenuli to što sam prijavio da sam dobio “zaraženu poruku”, što mi je veoma čudno. Njihov sistem blokirao je moju karticu tek kad je mesečna pretplata uvećana za 1.500 odsto. Šta taj “sistem” nije radio?”

Kao odgovor na novu reklamaciju, Odžić je od operatera dobio obaveštenje s predlogom da proveri aplikacije koje bi mogle slati poruke u kratkim intervalima i da nikakvih propusta u pružanju njihovih usluga nema, kao i da sporni račun može da plati u nekoliko rata.

MESO PUNO HORMONA TRUJE NAŠU DECU: Dečacima rastu grudi zbog piletine!

U nameri da istera stvar do kraja, Odžić im je uputio još jedno pismo, u kojem navodi da aplikacije u njegovom telefonu za brzo slanje poruka ne rade. Ističe da će račun platiti, ali tek kad od mobilnog operatera dobije pismenu potvrdu kome će biti prosleđen novac u inostranstvu.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Novosti, N. Bijelić)