ADRENALIN I ENTUZIJAZAM SU PORASLI: Ambasador Marko Đurić započeo poslovne obaveze u Vašingtonu

ambasador

Foto: Twitter

Srbija i SAD radiće bliže nego ikad ranije za bolju budućnost svih, naveo je on prvog radnog dana

Novi ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić započeo je poslovne obaveze u Sjedinjenim Američkim Državama. On je to podelio na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

– Prvog dana na poslu u Ambasadi Srbije u Sjedinjenim Državama, entuzijazam i adrenalin su porasli! Srbija i SAD radiće bliže nego ikad ranije za bolju budućnost svih – poručio je Đurić.

On je predstavio i sve svoje saradnike s kojima će raditi u narednom periodu u Ambasadi Srbije. – Moj tim iz ambasade u Vašingtonu i ja krećemo na put daljeg unapređenja bilateralnih odnosa između naše dve zemlje u svetlu predstojeće 2021. godine, u kojoj slavimo 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Živela Srbija! Živele Sjedinjene Države! – poručio je Đurić.

PROČITAJTE JOŠ: Fajzer i Moderna objavili šta se nalazi u njihovim vakcinama protiv koronavirusa

Specijalni izaslanik odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poželeo je Đuriću dobrodošlicu. – Dobro došao, Marko. Počastvovani smo što ste u SAD – napisao je Grenel na Tviteru

Podsetimo, Vlada Srbije je 8. oktobra razrešila Đurića sa mesta funkcije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i na istoj sednici ga imenovala za ambasadora Srbije u SAD.

Agreman administracije u Vašingtonu je dobio u rekordnom roku.

PROČITAJTE JOŠ: SVETLANA RAŽNATOVIĆ ZAVRŠILA U MUZEJU: Cecina slika u postavci posvećenoj bombardovanju! (FOTO)

Bejzbol, kokteli i planinarenje

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri poželeo je Marku Đuriću sreću. – Neka je sa srećom, Marko Đuriću. Obavezno odvojte malo vremena za istraživanje! Posetite bejzbol utakmicu Nationals. Uživajte u planinarenju u nacionalnom parku ShenandoahNPS, našoj verziji Fruške gore, i probajte koktele na terasi „Hajv bara“ – napisao je Godfri na Tviteru.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)