ADAMOVIĆI IZ BAČKE PALANKE: Imaju DESETORO DECE, uspešne karijere i najavljuju još beba (FOTO) (VIDEO)

deca

Foto: Printskrin: Youtube/Radio Televizija Vojvodine

Svaki novi dolazak na svet malih Adamovića, pratila je beskrajna ljubav i sreća i to je kažu, najveća nagrada za sva odricanja i uloženi trud.

Adamovići su primer da se u Srbiji može biti uspešan na polju karijere i posvećen porodici u kojoj se teži ka što većem broju dece. Iza njih je 14 godina braka, uspešne karijere stomatologa i čak 10-oro dece!

[adsenseyu5]

Milijana Janjić iz Bačke Palanke i Srđan Adamović iz Subotice upoznali su se na prvoj godini studija, na beogradskom Stomatološkom fakultetu i od tada se nisu razdvajali. U braku su četrnaest godina, imaju uspešne karijere, a ova dva zubna lekara u Bačkoj Palanci žive sa svojih desetoro dece, sedam dečaka i tri devojčice.

Na petoj godini studija, Milijana i Srđan dobili su prvo dete. Svaki novi dolazak na svet malih Adamovića, pratila je beskrajna ljubav i sreća i to je kažu, najveća nagrada za sva odricanja i uloženi trud

– Naše bake i deke i sa jedne i druge strane su iz mnogodetnih porodica. Ja sam odrasla sa još dve sestre i znajući kako smo dobro funkcionisale, poželela sam da imam bar petoro dece. Važno je imati supruga istomišljenika, koji vas u svemu podržava – uz osmeh priča Milijana.

– Porastom broja obaveza oko posla ili škole, postoje dani kada jedva postižemo da obavimo svakodnevne obaveze. Često ljudi na nas gledaju isuviše bajkovito i čude se kako smo dobro organizovani. To je velika borba, treba mnogo rada i međusobne komunikacije – navodi Srđan.

Printskrin: Youtube/Radio Televizija Vojvodine

Foto: Printskrin: Youtube/Radio Televizija Vojvodine

NJIHOV RECEPT ZA ORGANIZACIJU

– Najbitniji je dobar početak dana, rano ustajanje, sprema se doručak, stariju decu pratimo u školu. Ako od jutra sve krene kako treba i sam dan ima dobar tok. U velikim porodicama mora jasno da se zna ko šta radi i šta su čije obaveze, ako neko zabušava, mama je tu da to koriguje – ističe Milijana.

[adsenseyu4]

Adamovići danas sa sedam dečaka i tri devojčice žive kao podstanari, a da bi im se obezbedio adekvatan stambeni prostor, opština Bačka Palanka organizovala je donatorsku večeru, na kojoj su se okupili privrednici Bačke palanke i okoline, spremni da pomognu.

Printskrin: Youtube/Radio Televizija Vojvodine

Foto: Printskrin/ Youtube/Radio Televizija Vojvodine

– Do kraja godine dvanaestočlanoj porodici Adamović, opština će dodeliti plac, a sredstvima koja prikupe na donatorskoj večeri, na tom placu izgradiće kuću – rekao je Branislav Šušnica predsednik opštine.

Mališani bi voleli da imaju još braće i sestara.

– Mladi smo još, Milijana i ja imamo po trideset i osam godina, moguće da će naša porodica biti bogatija za još dece. Dođite za koju godinu, pa ćemo videti da li će biti još beba – kaže Srđan.

Ako hoćemo da kao nacija budemo poletniji u svemu, moramo biti mlađi, zbog toga raznim merama moramo podržati porodice, pogotovu one sa više dece, poručuju Adamovići.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Balkanspress.com/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]