“A ne no sam Turčin”: Kako je “đed” Momira Bulatovića objasnio unuku šta su Srbi, a šta Crnogorci

sin

Foto: Medija Centar

Nakon smrti bivšeg predsednika Crne Gore i saveznog premijera Momira Bulatovića, društvenim mrežama proširio se i njegov odgovor na pitanje o razlikama (i sličnostima) između Srba i Crnogoraca.

“Pa da, ali ta smešna i nametnuta podela neće dugo trajati. Ja sam to sebi davno odgovorio, da sa ponosom nosim svoje crnogorsko ime i svoje srpsko prezime. Naučio sam ja to od mog đeda koga, nažalost, nisam zapamtio”, rekao je Bulatović.

“Kada su ga pitali: ‘Šta si ti, đedo?’, on je rekao: ‘Crnogorac’. ‘Znači nisi Srbin?’, pitali su ga, a on je odgovorio: ‘A ne, no sam Turčin’”, ispričao je Bulatović

NOVE TENZIJE U CRNOJ GORI: Amfilohiju bi da zabrane ulaz pod zidine drevnog hrama

Inače, ovu “anegdotu” ispričaće vam mnogi Crnogorac, svako sa svojim “đedom” – ona je odavno postala nešto kao “stara kineska poslovica” – ali se svejedno šarmantni odgovor nedavno preminulog Bulatovića prepričava.

TANASIJE UZUNOVIĆ JE POTOMAK JEDNE OD NAJUGLEDNIJIH PORORIDCA: Imali su 9 elitnih kuća na DEDINJU koje su KOMUNISTI OTELI, a Titova učiteljica mu je nacrtala METU na čelu!

Bulatović je potom zaključio da se, kako je rekao, uvek podrazumevalo kroz istoriju Crne Gore da sa ponosom nosimo svoje ime, a da znamo kome pripadamo u širem smislu.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Nedeljnik.rs)